Fotbal/Coronavirus: Campionatul danez se reia de pe 28 mai

Fotbal/Coronavirus: Campionatul danez se reia de pe 28 mai

Prima ligă daneză de fotbal, Super Liga, va reporni la finele acestei luni, prima partidă după întreruperea de mai bine de două luni urmând să se dispute pe data de 28 mai, a informat Federaţia de profil din această ţară, scrie Reuters.

După 24 de etape, lider este FC Midtjylland, urmată de FC Copenhaga şi Aarhus.

La începutul lui mai, Federaţia daneză de fotbal (DBU) şi-a exprimat speranţa repornirii campionatului intern de pe 29 mai, considerând că este necesar ca actualul sezon să fie dus la bun sfârşit.

''Este obligatoriu ca Super Liga să repornească pentru a putea termina ceea ce am început, bineînţeles cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie pentru jucători '', a declarat Jesper Moller, preşedintele DBU.

Ca şi alte campionate, prima ligă daneză a fost întreruptă în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Românul Constantin Gâlcă antrenează o echipă din liga a doua daneză, Vejle.

UEFA a cerut ligilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile lor de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei.

Scrisoarea UEFA, trimisă luna trecută de preşedintele acestui for, Aleksander Ceferin, şi de secretarul general Theodore Theodorisis afirmă: "Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data reluării şi formatul competiţiei".

Federaţiilor care decid să nu reia sezonul, UEFA le-a cerut "să explice circumstanţele particulare care justifică o oprire prematură şi să selecteze cluburile participante în sezonul 2020-2021 al cupelor europene pe baza meritului sportiv în competiţiile interne în sezonul 2019-2020".

Comitetul Executiv al UEFA, care se va reuni pe 27 mai, vrea să poată decide, la acea dată, reluarea Ligii Campionilor şi a Europa League, ce ar urma atunci să se încheie cel mai târziu în luna august.

UEFA a precizat că va arăta înţelegere faţă de ligile care nu vor putea da un răspuns clar din cauza deciziilor guvernamentale legate de coronavirus.

UEFA a indicat că preferă ca federaţiile interne să ducă la capăt sezonul intern, nu să-l anuleze.

Deocamdată, campionatele au fost închise definitiv în Belgia, Olanda şi Franţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani