Fotbal/Coronavirus: Campionatul Italiei nu va putea fi reluat până pe 14 iunie

Fotbal/Coronavirus: Campionatul Italiei nu va putea fi reluat până pe 14 iunie

Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a suspendat oficial, luni, până în data de 14 iunie inclusiv, toate competiţiile sale, ceea ce pare să facă imposibilă posibilitatea reluării sezonului în Serie A, aşa cum dorea liga din această ţară, informează AFP.

Într-un comunicat, FIGC a explicat că s-a pus în conformitate cu dispoziţiile decretului adoptat duminică de şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, în cadrul luptei împotriva coronavirusului. Acest decret prevede, între altele, suspendarea până la 14 iunie a tuturor competiţiilor sportive.

Potrivit Federaţiei, această alegere a fost făcută "în aşteptarea unei noi şi dezirabile a autorităţilor competente", ceea ce sugerează că posibilitatea reluării campionatului pe 13 iunie există încă.

Săptămâna trecută, Lega Serie A, care reuneşte cele 20 de cluburi din prima divizie anunţase că doreşte să reia campionatul întrerupt pe 9 martie, din cauza pandemiei.

În scurt timp este programată o întâlnire între premierul Giuseppe Conte şi liderii federaţiei şi cei ai ai ligii. Comitetul tehnic şi ştiinţific, care consiliază guvernul, trebuie să dea în zilele următoare un aviz cu privire la noul protocol de sănătate propus de lumea fotbalului.

Această nouă versiune, mai puţin strictă decât prima, nu mai prevede o izolare de 15 zile la reluarea antrenamentelor în grup sau carantină colectivă în cazul unui test pozitiv al unui jucător sau membru al personalului.
AGERPERS (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...