Fotbal/Coronavirus: Echipele din Bundesliga, la izolare toată săptămâna înaintea reluării competiţiei

Fotbal/Coronavirus: Echipele din Bundesliga, la izolare toată săptămâna înaintea reluării competiţiei

Toate echipele din Bundesliga au început săptămâna cu izolarea obligatorie luni dimineaţă, după efectuarea testelor de detectare a Covid-19, cu cinci zile înainte de reluarea campionatului de fotbal al Germaniei, prevăzut sâmbătă la ora 15:30, informează cotidianul L'Equipe.

Meciurile se vor disputa cu porţile închise, cu un număr redus de oficiali şi personal. Toate aceste precauţii sunt luate pentru a reduce riscul de infectare.

Mai multe cluburi, precum Bayern Munchen, Borussia Dortmund şi VfL Wolfsburg, au ales hoteluri în oraşele lor pentru a reduce timpii de deplasare către locurile de antrenament şi aeroporturi pentru meciurile din weekend. De asemenea, alte echipe, precum Schalke 04, care o va întâlni pe Borussia Dortmund, şi Borussia Moenchengladbach sunt cazate în hotelurile de la stadioanele lor.

Bayer Leverkusen şi Union Berlin au amenajat hoteluri mai izolate în afara oraşelor, la fel ca Paderborn, care va petrece săptămâna într-o localitate termală vecină.

Însă cazurile de coronavirus nu schimbă planul de reluare al Ligii germane. Jucătorii şi personalul poartă măşti pe traseul spre hotel, iar distanţarea în timpul meselor devine rutină. De asemenea, camerele sunt individuale, iar jucătorii îşi vor face singuri patul pentru a reduce contactele cu alte persoane.

Primele meciuri din campionatul de fotbal al Germaniei după autorizarea reluării sezonului se vor disputa pe 16 mai, conform deciziei cluburilor din Bundesliga.

Germania devine astfel prima ţară europeană care reia în mod oficial competiţiile fotbalistice, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Liga germană doreşte foarte mult să încheie sezonul până la 30 iunie, chiar şi cu porţile închise, pentru a respecta astfel contractul cu sponsorii şi difuzorii, avertizând anterior că orice întârziere ar pune în pericol "existenţa" anumitor cluburi.

Campionatul Germaniei a fost suspendat la jumătatea lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a blocat fotbalul în întreaga lume. În momentul întreruperii, lider al clasamentului era Bayern Munchen, aflată în cursa pentru al optulea titlu naţional consecutiv, cu 55 de puncte după 25 de etape, urmată de Borusia Dortmund (51 puncte) şi RB Leipzig (50 puncte). Până la finalul sezonului au mai rămas de disputat nouă etape.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren