Fotbal/Coronavirus: FC Hermannstadt dezminte despărţirea de Iuliu Mureşan

Fotbal/Coronavirus: FC Hermannstadt dezminte despărţirea de Iuliu Mureşan

Clubul de fotbal FC Hermannstadt a dezminţit, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe Facebook, că preşedintele său, Iuliu Mureşan, s-ar despărţi de gruparea sibiană.

''AFC Hermannstadt transmite că singurele 'frământări' care există în cadrul clubului sunt cele legate de lupta împotriva coronavirusului, dar şi aici situaţia este sub control, fiindcă respectăm protocolul impus. De asemenea, situaţia d-lui Iuliu Mureşan rămâne aşa cum am amintit ieri, adică una neschimbată. În prezent, domnia sa este la Cluj Napoca, dar îl aşteptăm să ni se alăture peste două săptămâni'', precizează clubul.

Preşedintele clubului AFC Hermannstadt, Iuliu Mureşan, a decis pe 30 martie să îşi suspende contractul pe care îl are cu gruparea sibiană pe perioada stării de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19.

''Precizăm că toţi acţionarii care investesc în AFC Hermannstadt au făcut, fac şi vor face eforturi mari pentru susţinerea echipei în Liga I şi pentru a crea un climat de performanţă la Sibiu. Datorită acestor oameni iubitori de fotbal şi a municipalităţii sibiene, echipa noastră s-a întors acasă după exilul de la Tg. Mureş şi Piteşti, pe un stadion cu nocturnă şi un gazon de ultimă generaţie. De aceea noi, staff-ul, fotbaliştii şi suflarea FCH, considerăm că astfel de fapte merită tot respectul din partea oricărui cunoscător de fotbal şi nu numai. Dezminţim orice zvon/presupunere/bănuială cu tentă negativă despre viitorul echipei, din punct de vedere financiar sau sportiv. Noi ne vedem în continuare de treabă'', se mai arată în comunicatul grupării de pe Cibin.

Fotbaliştii şi staff-ul echipei sibiene au efectuat pe 17 mai testul pentru depistarea coronavirusului COVID-19, iar toate rezultatele sunt negative. După două luni de autoizolare şi antrenamente efectuate la domiciliu, lotul şi staff-ul echipei s-au reunit într-un cantonament cu un regim special anti-COVID 19. Cantonamentul este organizat într-o singură locaţie, iar pe parcursul primelor 14 zile antrenamentele vor fi axate pe pregătirea fizică, în grupuri de maximum patru jucători, supervizate de două persoane din staff (tehnic şi medical).

Pentru reluarea antrenamentelor, echipele din Liga I sunt nevoite să intre în cantonamente centralizate cu regim închis, aceleaşi condiţii fiind valabile şi după reluarea competiţiei. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie.

Cluburile din Liga I, care au putut să îşi reia pregătirea centralizată după 15 mai, sunt obligate să efectueze câte trei teste pentru COVID-19 fotbaliştilor, la intrarea în baza de antrenament, în ziua a 7-a şi a 14-a.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...