Fotbal/Coronavirus: Guvernul spaniol, prudent în privinţa autorizării publicului pe stadioane

Fotbal/Coronavirus: Guvernul spaniol, prudent în privinţa autorizării publicului pe stadioane

Guvernul spaniol, foarte atent la evoluţia pandemiei de coronavirus, s-a arătat prudent marţi în privinţa eventualei autorizări a prezenţei publicului pe stadioane, odată cu reluarea sezonului în Primera Division, pe 11 iunie, după o pauză de trei luni, provocată de pandemia de coronavirus, conform Reuters.

"Nu am exclus nicio ipoteză, în funcţie de evoluţia epidemiei şi de comportamentul oamenilor în timpul Fazei 3", a explicat Fernando Simon, directorul urgenţelor sanitare din cadrul Ministerului spaniol al Sănătăţii, în cursul unei conferinţe de presă.

Faza a treia, noua etapă a planului de ieşire din izolare, elaborat de executivul de la Madrid, nu vizează pentru moment decât anumite regiuni, care ar putea fi autoritate să găzduiască meciuri cu spectatori, însă Simon a declarat că nu crede că se va întâmpla acest lucru, pentru a se păstra echitatea sportivă.

Fernando Simon a evocat, de asemenea, întâlnirea online care a avut loc marţi între ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, şi jucătorii Gerard Pique, Koke şi Dani Carvajal, la care a asistat, de asemenea, preşedinta Consiliului superior al sportului din Spania (CSD), Irene Lozano, pentru a pregăti reluarea sezonului în liga spaniolă de fotbal.

Oficialul spaniol a adăugat că jucătorii şi departamentul pentru sport nu doresc ca suporterii să fie prezenţi la meciuri până când fiecare club nu va fi autorizat să reprimească publicul în tribune.

"Departamentul pentru sport a convenit acest lucru cu jucătorii. Această decizie nu a venit de la departamentul pentru sănătate, aşa că nu este un lucru pe care l-am avut în vedere la evaluarea riscurilor", a subliniat Simon.

Spania, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a impus o izolare strică în luna martie, dar a relaxat restricţiile în ultima perioadă, în funcţie de progresele înregistrate în fiecare regiune.

Majoritatea provinciilor trebuie să treacă la Faza a treia începând cu 8 iunie, cu excepţia Madridului, Barcelonei şi unele provincii din Castilla Leon.

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, a declarat că organiza sa îşi propune să readucă suporterii pe stadioane începând cu debutul noului sezon, prevăzut pe 12 septembrie, însă doar cu acordul autorităţilor sanitare.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

5 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta