Fotbal/Coronavirus: Italia autorizează antrenamentele colective şi amână pentru 28 mai decizia privind reluarea campionatului

Cluburile de fotbal din campionatul Italiei au primit undă verde pentru reluarea antrenamentelor colective, însă vor fi nevoite să aştepte până pe 28 mai pentru a şti dacă sezon din Serie A se va relua, a anunţat ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, citat de AFP.

"Comitetul ştiinţific tehnic a aprobat protocolul Federaţiei italiene (FIGC) pentru reluarea antrenamentelor colective. Este o veste excelentă", a declarat Spadafora pentru televiziunea publică, adăugând că decizia este "o etapă decisivă pentru revenirea fotbalului în Italia".

Ministrul a adăugat că pe 28 mai este prevăzută o întâlnire între preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, şi cel al Ligii italiene de fotbal, Paolo Dal Pino, pentru "a se decide când ar trebui să se reia Serie A".

"Important este să se reia cu intenţia fermă de a încheia campionatul, apoi federaţiile vor decide modalităţile şi formatele de adoptat", a mai spus Spadafora.

O măsură controversată de carantină propusă de autorităţi pentru reducerea riscurilor de propagare a Covid-19 a fost în final abandonată, a precizat demnitarul.

Măsura respectivă prevedea o izolare obligatorie de două săptămâni, la reluarea pregătirilor colective, şi o carantină colectivă în cazul apariţiei unui test pozitiv la coronavirus în cadrul lotului.

Dacă un jucător este testat pozitiv, el va fi plasat în carantină, iar restul echipei va fi izolat şi monitorizat, în timp ce antrenamentele în grup vor continua.

Jucătorii echipelor din Serie A se antrenează individual începând din 4 mai. Campionatul italian, suspendat începând cu 9 martie, nu va putea fi reluat înainte de 14 iunie, potrivit unui decret guvernamental publicat luni.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de oameni în Italia.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 „Un mafiot prins... cu raţa-n gură" / Ana Birchall, pe foc automat despre Iordache

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere