Fotbal/Coronavirus: Jucătorii echipei Real Madrid au revenit la antrenamente

Fotbal/Coronavirus: Jucătorii echipei Real Madrid au revenit la antrenamente

Jucătorii echipei spaniole de fotbal Real Madrid au reluat antrenamentele luni sub conducerea antrenorului Zinedine Zidane care a purtat permanent o mască, după o pauză forţată de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, scrie AFP.

Şedinţa programată pe terenurile de antrenament de la Valdebebas a început în cursul dimineţii conform unui protocol foarte strict, nefiind permisă prezenţa unui număr mai mare de şase jucători în acelaşi timp pe teren.

''Împărţiţi în două grupuri şi utilizând mai multe terenuri, jucătorii lui Real Madrid au efectuat primele lor exerciţii individuale cu şi fără minge", a spus clubul, care a publicat mai multe fotografii cu jucătorii săi în acţiune.

Printre aceste fotografii, una îl arăta pe Zidane dând instrucţiuni în timp ce era protejat de o mască chirurgicală şi având mănuşi de plastic, în timp ce internaţionalul belgian Eden Hazard a revenit la pregătiri după trei luni de la o accidentare suferită la glezna dreaptă, accidentare în urma căreia a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală.



Real mai are de disputat unsprezece etape în campionat şi meciul cu Manchester City din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Un protocol de reluare a antrenamentelor a fost elaborat de La Liga, Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) şi de medici, după aprobarea dată de autorităţile sanitare şi sportive din această ţară.

Conform protocolului, jucătorii încep prin a se antrena singuri, pe teren fiind permisă prezenţa a cel mult şase fotbalişti.

Jucătorii trebuie să vină deja echipaţi la centrul de antrenament, iar când nu se antrenează, trebuie să poarte mască şi mănuşi. După fiecare şedinţă de pregătire, ei vor primi o pungă cu ţinuta de antrenament pentru ziua următoare.

Vineri au reluat antrenamentele mai multe echipe din La Liga, ca FC Barcelona, Athletic Bilbao, Sevilla FC sau Real Sociedad, iar altele, ca Atletico Madrid, au început sâmbătă.

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, speră să fie posibilă preluarea sezonului în primele două divizii ale campionatului Spaniei pe 12 iunie şi a anunţat că au fost înregistrate în total opt cazuri pozitive la noul coronavirus în cadrul cluburilor, informează cotidianul sportiv AS.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?