Fotbal/Coronavirus: Premier League ia în calcul posibilitatea ca meciurile să aibă loc timp de un an fără spectatori

Fotbal/Coronavirus: Premier League ia în calcul posibilitatea ca meciurile să aibă loc timp de un an fără spectatori

Premier League ia în calcul posibilitatea ca meciurile să se joace timp de un an fără spectatori, chiar dacă aşa-numitul Project Restart va avea succes, scrie marţi cotidianul The Guardian.

"Situaţia sănătăţii publice nu se va schimba în următoarele şase până la douăsprezece luni. Este important ca lumea să înţeleagă acest lucru", a declarat consilierul medical al Premier League, Mark Gillett, după discuţii cu Comisia pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS), care se ocupă şi de reluarea sportului de înalt nivel.

Luni, cele 20 de cluburi din elita fotbalului englez au aprobat în unanimitate un protocol medical care le va permite jucătorilor să reia antrenamentele începând de marţi după-amiază, jucătorii păstrând distanţa socială.

O altă etapă către reluarea sezonului 2019-2020 o reprezintă un al doilea protocol, ce va autoriza contactelor. Acest al doilea protocol va fi supus aprobării cluburilor la două reuniuni ce vor avea loc săptămâna viitoare.

A treia etapă ar însemna reluarea meciurilor cu porţile închise.

Potrivit lui Mark Gillett, autorităţile sanitare din Anglia ar putea cere ca jucătorii să fie plasaţi în carantină cu 14 zile înaintea oricărui meci.

Premier League a precizat că va trimite o "echipă de inspecţie independentă" ce va vizita "fără preaviz" terenurile de antrenament pentru a se asigura că protocoalele sunt respectate.

Ultimul meci din campionatul Angliei a avut loc pe 9 martie. Premier League speră că va putea încheia sezonul disputând cele 92 de meciuri rămase.

Project Restart prevedea iniţial reluarea antrenamentelor colective începând de luni şi reluarea meciurilor pe 9 iunie, însă au apărut întârzieri din cauza reticenţelor legate de securitatea sanitară sau de modalităţile de revenire a competiţiei, ca desfăşurarea meciurilor pe terenuri neutre. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…