Fotbal/Coronavirus: Premier League s-ar putea relua de la 1 iunie în anumite condiţii

Fotbal/Coronavirus: Premier League s-ar putea relua de la 1 iunie în anumite condiţii

Premier League s-ar putea relua, în absenţa spectatorilor, de la 1 iunie, dacă situaţia medicală o va permite, scrie AFP care citează un proiect de document al guvernului londonez.

Conform sursei, faza a doua a relaxării măsurilor adoptate în contextul pandemiei de coronavirus prevede, printre altele, şi reluarea activităţilor sportive însă fără public, pentru evitarea oricărui risc.

''Revenirea la meciuri cu prezenţa publicului în tribune nu se va putea face decât dacă numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus va scădea sistematic'', se arată în document.

Premier League, liga de elită a fotbalului englez, a investit 4 milioane de lire sterline (4,5 milioane euro) pentru achiziţionarea de teste de depistare a noului coronavirus.

Responsabilii medicali ai cluburilor şi cei ai ligii s-au pus de acord în această privinţă, iar testele vor fi achiziţionate de la societatea de biotehnologie Prenetics, cu sediul în Hong Kong, urmând să fie utilizate pentru jucători şi staff-ul tehnic.

Cumpărarea testelor de detectare a Covid-19 figurează printre măsurile avute în vedere pentru revenirea echipelor pe terenurile de antrenament.

Toţi jucătorii şi personalul cluburilor vor fi testaţi de două ori pe săptămână şi orice caz pozitiv va fi plasat în carantină.

Alte măsuri avute în vedere sunt interzicerea sărbătoririi în grup a golurilor, interzicerea schimburilor de tricouri şi scuipatul pe teren. Se ia în calcul, totodată, posibilitatea programării meciurilor rămase de disputat pe terenuri neutre, reducerea duratei partidelor şi introducerea mai multor schimbări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...