Fotbal/Coronavirus: Primele meciuri din Bundesliga se vor disputa pe 16 mai (oficial)

Fotbal/Coronavirus: Primele meciuri din Bundesliga se vor disputa pe 16 mai (oficial)

Primele meciuri din campionatul de fotbal al Germaniei după autorizarea reluării sezonului se vor disputa pe 16 mai, au decis cluburile din Bundesliga în cursul unei videoconferinţe desfăşurate joi, informează Reuters.

Germania devine astfel prima ţară europeană care reia în mod oficial competiţiile fotbalistice, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Miercuri, Liga germană de fotbal (DFL) anunţase că data reluării competiţiei în cele două eşaloane din Bundesliga a fost fixată pentru ziua de vineri, 15 mai, după ce autorităţile de la Berlin şi-au dat acordul în acest sens.

DFL a precizat joi, într-un comunicat, că meciurile vor debuta o zi mai târziu decât s-a anunţat iniţial, respectiv sâmbătă 16 mai, în condiţiile unui protocol sanitar strict, care exclude prezenţa spectatorilor în tribune.

Printre întâlnirile care vor avea loc în ziua reluării sezonului se numără şi derby-ul regiunii Ruhr, între formaţiile Borussia Dortmund şi Schalke 04 Gelsenkirchen.

Liga germană doreşte foarte mult să încheie sezonul până la 30 iunie, chiar şi cu porţile închise, pentru a respecta astfel contractul cu sponsorii şi difuzorii, avertizând anterior că orice întârziere ar pune în pericol "existenţa" anumitor cluburi.

"Finalul sezonului va avea loc la sfârşitul lunii iunie", a declarat joi directorul general al DFL, Christian Seifert, în cursul unei conferinţe de presă, data probabilă a ultimei etape fiind 27-28 iunie.

Campionatul Germaniei a fost suspendat la jumătatea lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a blocat fotbalul în întreaga lume. În momentul întreruperii, lider al clasamentului era Bayern Munchen, aflată în cursa pentru al optulea titlu naţional consecutiv, cu 55 de puncte după 25 de etape, urmată de Borusia Dortmund (51 puncte) şi RB Leipzig (50 puncte). Până la finalul sezonului au mai rămas de disputat nouă etape.

Germania a raportat peste 166.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi mai mult de 7.000 de decese, iar autorităţile au declarat joi că actuala criză este departe de a se fi încheiat, în ciuda redeschiderii lente a economiei şi a încercării de a readuce viaţa la normal.

Iată programul meciurilor etapei a 26-a din Bundesliga:
Sâmbătă, 16 mai
FC Augsburg - VfL Wolfsburg
Hoffenheim - Hertha Berlin
RB Leipzig - SC Freiburg
Borussia Dortmund - Schalke 04
Fortuna Dusseldorf - SC Paderborn
Eintracht Frankfurt - Borussia Moenchengladbach

Duminică, 17 mai
FC Koln - FSV Mainz
Union Berlin - Bayern Munchen

Luni, 18 mai
Werder Bremen - Bayer Leverkusen
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”