Fotbal/Coronavirus: Roma şi Bilbao iau în calcul renunţarea la găzduirea EURO 2020 (presă)

Fotbal/Coronavirus: Roma şi Bilbao iau în calcul renunţarea la găzduirea EURO 2020 (presă)

Capitala Italiei, Roma, şi oraşul spaniol Bilbao iau în calcul posibilitatea de a se retrage de pe lista cu cele 12 oraşe gazdă ale turneului final al Campionatului European de fotbal, pe care figurează şi Bucureştiul, după ce competiţia a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează presa britanică.

Potrivit cotidianului Daily Mail, Italia şi Spania sunt acum reticente la ideea de a mai găzdui meciuri în vara viitoare, la Roma şi Bilbao. Puternic afectate de epidemia de Covid-19, cele două ţări şi federaţiile lor naţionale de fotbal, pe tem că actuala criză sanitară se va prelungiri şi intenţionează să îşi negocieze retragerea cu responsabilii UEFA.

Actualul conducător al Uniunii europene de fotbal, Aleksander Ceferin, nu a fost de altfel un mare fan al acestei formule cu 12 oraşe gazdă, decisă de predecesorul său Michel Platini, pentru a marca împlinirea a 60 de ani de existenţă a competiţiei, adaugă sursa citată

"UEFA este în contact cu toate cele 12 oraşe în această privinţă şi va face anunţurile corespunzătoare în timp util. EURO 2020 va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021, cu intenţia de a avea acelaşi calendar şi aceleaşi locaţii", a precizat forul fotbalistic european după anunţul amânării campionatului continental.

Campionatul European de fotbal trebuia să marcheze anul acesta, şase decenii de la prima sa ediţie. Competiţia se va derula, însă, anul viitor în oraşele Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.

Toate cele 12 oraşe trebuie să confirme, însă, că vor fi disponibile să găzduiască turneul şi anul viitor.

EURO 2020 a fost amânat recent pentru a permite campionatelor naţionale să îşi încheie sezonul, dacă va fi posibil, ca urmare a crizei generate de Covid-19. Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost reprogramat de UEFA pentru 11 iunie - 11 iulie 2021.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat UEFA săptămâna trecută că Bucureştiul rămâne gazdă a Campionatului European din 2021. Oficialul FRF a precizat că s-a consultat înainte de a transmite angajamentul către UEFA cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

UEFA a stabilit deja noile date ale celor patru partide pe care le va găzdui Arena Naţională din Bucureşti în cadrul Campionatului European de fotbal, amânat pentru vara anului 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, cele patru partide găzduite de Arena Naţională, trei din grupa C şi o optime de finală, se vor disputa la următoarele date:

Duminică, 13 iunie 2021 (ora 19:00) Austria - câştigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021 (ora 16:00) Ucraina - câştigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021 (ora 19:00) Ucraina - Austria

Luni, 28 iunie 2021 (ora 22:00) 1F - 3A/B/C (optimi de finală)
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /