Fotbal/Coronavirus: Selecţionerul Suediei, Janne Andersson, trimis în şomaj tehnic

Fotbal/Coronavirus: Selecţionerul Suediei, Janne Andersson, trimis în şomaj tehnic

Janne Andersson, selecţionerul naţionalei de fotbal a Suediei, fosta adversară a României în preliminariile EIRO 2020, a fost trimis în şomaj tehnic până la finalul lunii mai de către Federaţia suedeză de profil, din cauza problemelor economice cu care se confruntă forul scandinav în urma pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Federaţia suedeză (SvFF) a anunţat că 90 de angajaţi, printre care Andersson şi selecţionerul echipei feminine, Peter Gerhardsson, vor primi salarii reduse până la finalul lunii mai.

''Prin reducerea timpului de lucru putem reduce povara financiară asupra organizaţiei şi riscul ca afacerile să fie afectate. Bineînţeles, e ceva ce am prefera să evităm, dar în situaţia actuală e o măsură necesară şi importantă'', a afirmat secretarul general Hakan Sjostrand într-un comunicat.

Andersson a calificat echipa Suediei al EURO 2020, turneu final amânat cu un an de UEFA. Echipa pregătită de Gerhardsson ţintea o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a câştigat bronzul la Rio, în 2016, însă mare competiţie polisportivă din Japonia a fost amânată cu un an.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale