Fotbal/Coronavirus: Ucraina face apel la TAS după ce a pierdut la "masa verde" meciul cu Elveţia

Fotbal/Coronavirus: Ucraina face apel la TAS după ce a pierdut la "masa verde" meciul cu Elveţia

Federaţia ucraineană de fotbal (UAF) a decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj sportiv împotriva deciziei UEFA ca Ucraina să piardă la "masa verde", cu 0-3, meciul de luna trecută cu Elveţia din Liga Naţiunilor, a anunţat vineri TAS, citat de Reuters.

Pe 25 noiembrie, UEFA a anunţat victoria la ''masa verde'' a selecţionatei Elveţiei împotriva Ucrainei, după anularea meciului din Liga Naţiunilor ce ar fi trebuit să se dispute pe 17 noiembrie la Lucerna, ca urmare a carantinării întregii echipe ucrainene după depistarea unor cazuri de coronavirus.

Cu această victorie, Elveţia şi-a salvat locul în elita europeană trecând pe locul trei în Grupa 4 a Ligii A, devansând la golaveraj Ucraina a retrogradat în Liga B .

"... UAF solicită anularea deciziei atacate şi reprogramarea meciului... sau anularea deciziei de a pierde meciul prin forfait, iar rezultatul să fie stabilit prin tragerea la sorţi efectuată de administraţia UEFA", a indicat TAS într-un comunicat.

Organismul disciplinar al UEFA a decis că Ucraina este ''responsabilă pentru nedisputarea meciului'', un criteriu-cheie pentru atribuirea victoriei echipei adverse.

Autorităţile sanitare din Lucerna au decis carantinarea delegaţiei Ucrainei şi anularea meciului cu naţionala Elveţiei după depistarea a şapte cazuri de coronavirus în rândul lotului ucrainean.

O decizie similară a fost luată luna trecută de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA pentru partida România - Norvegia, atribuind victoria cu 3-0 naţionalei pregătită de Mirel Rădoi, după ce meciul a fost anulat din cauza restricţiilor impuse de autorităţile norvegiene.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”