Fotbal/Coronavirus: Un responsabil din sănătate se opune reluării campionatului Italiei

Fotbal/Coronavirus: Un responsabil din sănătate se opune reluării campionatului Italiei

Profesorul Giovanni Rezza, şeful Departamentului boli infecţioase din cadrul Institutului superior al sănătăţii din Italia, a declarat luni, cu titlu personal, că nu ar da "un aviz favorabil" reluării campionatului de fotbal, informează AFP.

"Este clar că politicul este cel care va decide. Însă este un sport care implică contacte, iar aceste contacte pot da un anumit risc de transmitere (a virusului)", a declarat Rezza, în cursul conferinţei de presă zilnice a Protecţiei Civile pe tema epidemiei de coronavirus.

Campionatul de fotbal al Italiei este oprit începând din 9 martie, iar Federaţia, Liga şi majoritatea cluburilor din Serie A speră ca sezonul să poată fi dus până la final, în ciuda epidemiei, care a făcut peste 20.000 de morţi în peninsulă, conform ultimului bilanţ oficial.

"Am auzit că unii propun o supraveghere mai strictă, cu teste repetate la un anumit interval, făcute jucătorilor. Însă, sincer, este o ipoteză care îmi pare un pic trasă de păr. De altfel, suntem deja aproape de luna mai", a spus medicul.

"Dacă ar trebui să dau astăzi un aviz tehnic, vă spun cu sinceritate că nu ar fi un aviz favorabil. Aşadar, politicienilor le va reveni sarcina să decidă'', a adăugat Rezza, precizând că este vorba de "un aviz personal",

Federaţia italiană şi Lega Serie A mizează, conform presei sportive, pe o reluare a campionatului către sfârşitul lunii mai, în timp ce antrenamentele ar urma să fie reluate pe 4 mai, după ce măsurile de izolare au fost prelungite până pe 3 mai.

O reuniune organizată de federaţie este prevăzută miercuri, pentru elaborarea unui protocol medical de reluare a antrenamentelor şi apoi a competiţiilor.

"Vom debuta, sper, la începutul lunii mai cu teste pentru a ne asigura că jucătorii sunt negativi şi că antrenamentele pot fi reluate", a declarat luni preşedintele Federaţiei italiene de fotbal, Gabriele Gravina, chestionat de postul Sky Sport. AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu