Fotbal/Coronavirus:Liga Campionilor Asiei - Echipa lui Răzvan Lucescu, obligată să joace, deşi avea 15 jucători infectaţi

Fotbal/Coronavirus:Liga Campionilor Asiei - Echipa lui Răzvan Lucescu, obligată să joace, deşi avea 15 jucători infectaţi

Echipa saudită Al Hilal, antrenată de românul Răzvan Lucecu, a disputat duminică, în Qatar, meciul cu formaţia iraniană Shahr Khodor (0-0) din cadrul Ligii Campionilor Asiei, după ce solicitarea sa de amânare a jocului, din cauza infectării cu Covid-19 a 15 dintre jucătorii săi, a fost refuzată de Confederaţia asiatică de fotbal (AFC), informează AFP.

Sâmbătă, Al Hilal a indicat, pe contul său de Twitter, că "a cerut Confederaţiei asiatice de fotbal să amâne" meciul de pe stadionul Al-Janoub din Doha, după ce testele au relevat că "zece membri ai delegaţiei au fost infectaţi cu Covid-19", numărul total al jucătorilor infectaţi ajungând astfel la 15.

Printre cei care au contractat noul coronavirus se numără atacantul francez Bafetimbi Gomis şi mijlocaşul italian Sebastian Giovinco, doi dintre jucătorii de bază ai lui Al Hilal, care a câştigat în sezonul trecut Liga Campionilor Asiei, cu Lucescu junior la timonă.

Începând din 13 septembrie, echipa din Arabia Saudită a anunţat cinci cazuri în rândul jucătorilor săi, inclusiv căpitanul Salam Al-Faraj, care a ieşit din carantină duminică, după ce a fost testat negativ pentru a doua oară.

Cu o echipă compusă în majoritate din jucători de rezervă, Al Hilal a obţinut doar o remiză albă în partida cu Shahr Khodor.

Elevii lui Răzvan Lucescu sunt lideri în Grupa B a competiţiei, cu 11 puncte după 5 partide, având deja asigurată calificarea în optimile de finală, unde urmează să înfrunte, pe 26 septembrie, formaţia clasată pe locul secund în Grupa A (nestabilită încă).

Liga Campionilor Asiei, cea mai importantă competiţie la nivel de club de pe acest continent, a fost suspendată în martie, din cauza pandemiei de Covid-19, într-un moment în care faza grupelor abia începuse.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante