Fotbalul feminin, dezvoltare incredibilă: Câte bilete s-au vândut pentru Mondialul din acest an

Fotbalul feminin, dezvoltare incredibilă: Câte bilete s-au vândut pentru Mondialul din acest an

Organizatorii Cupei Mondiale de fotbal feminin din acest an (20 iulie-20 august) au anunţat vânzarea a circa 650.000 de bilete când au mai rămas 100 de zile până la startul turneului final din Australia şi Noua Zeelandă, ţinta finală fiind 1,5 milioane de bilete, transmite BBC.

Naționala Statelor Unite a câștigat ultima ediție a Mondialului, în 2019

''Misiunea Federaţiei internaţionale de fotbal este să organizeze cea mai mare şi mai bună Cupă Mondială feminină din istorie anul acesta'', a declarat secretarul general al FIFA, Fatma Samoura.

Pe lângă faptul că vizează vânzări de 1,5 milioane bilete, organizatorii preconizează că turneul final de o lună va atrage o audienţă globală de televiziune de două miliarde de telespectatori, comparativ cu 1,12 miliarde la CM 2019 din Franţa.

FIFA anticipează că peste 100.000 de fani vor participa la ziua de deschidere a evenimentului (20 iulie), când Noua Zeelandă înfruntă Norvegia, campioana mondială din 1995, pe Eden Park din Auckland, cu o capacitate de 50.000 de persoane, iar trei ore mai târziu Australia întâlneşte Irlanda pe stadionul Australia din Sydney (83.500 locuri).

Meciul de deschidere al Australiei trebuia iniţial să se joace pe un stadion de 45.000 locuri din Sydney, dar a fost mutat pe o arenă mai mare pentru a satisface cererea de bilete. Ultima fază a vânzării de bilete tocmai a început şi se anunţă o piatră de hotar în dezvoltarea fotbalului feminin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”