Fotbalul olandez, zguduit: Quincy Promes, 18 luni de închisoare cu executare! Detaliile cazului

Fotbalul olandez, zguduit: Quincy Promes, 18 luni de închisoare cu executare! Detaliile cazului

Quincy Promes, atacantul echipei Spartak Moscova, judecat pentru că şi-ar fi înjunghiat un văr la o petrecere în familie, a fost condamnat, luni, în absenţă, la 18 luni de închisoare cu executare de către un tribunal din Amsterdam.

Jucătorul de 31 de ani, care a pledat nevinovat "pentru tentativă de omor involuntară", trăieşte în Rusia şi nu a asistat la decizia tribunalului, iar o cerere de extrădare este considerată de acuzare încă "prematură".

Atacantul olandez a afirmat că este "decepţionat" de acest verdict şi va face apel, conform anunţului făcut de avocatul Robert Malewicz pentru agenţia olandeză de presă ANP. Quincy Promes era acuzat că şi-a înjunghiat vărul într-un picior la o petrecere aniversară în iulie 2020, în timpul izbucnirii unui conflict legat de un colier dispărut.

Tribunalul a explicat că a luat în considerare faptul că suspectul era un jucător profesionist şi o personalitate publică la momentul luării deciziei. Procurorul, care ceruse iniţial doi ani de închisoare, a exclus, în cele din urmă, acuzaţiile de tentativă de omor, din lipsă de probe.

E anchetat și pentru trafic de droguri!

Jucătorul mai este anchetat, totodată, din luna mai pentru că ar fi importat mai multe sute de kilograme de cocaină, în special prin portul belgian Anvers. Promes, care a înscris 7 goluri în 50 de selecţii pentru naţionala Olandei, a fost în lotul pentru Euro 2020, dar nu a mai fost convocat de atunci. El a mai trecut în cariera sa pe la Sevilla, Ajax Amsterdam (2019), Twente şi Spartak Moscova (2014-2018).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat