Fotbalul românesc, o mascaradă: Discurs televizat fără precedent despre cum ne mințim de ani buni

Fotbalul românesc, o mascaradă: Discurs televizat fără precedent despre cum ne mințim de ani buni

Adevărul a scris, de curând, că România e patria minciunilor fotbalistice. A fost o analiză amplă, venită după altele făcute, în ultimii ani, de departamentul Sport. Asta în timp ce, din păcate, trendul mediatic e de a exagera în privința rezultatelor pe care le obținem din dorința de a face show, de a menține interesul publicului consumator de sport. În realitate însă, în România sportul e vraiește de ani buni, iar rezultatele care apar, din când în când, sunt datorită unor conjuncturi favorabile și nicidecum rodul unui sistem bine pus la punct.

Bogdan Cosmescu, discurs realist la Orange Sport

Iar la fotbal, situația e dezolantă! Aici, în jalnicul nostru campionat intern, ne mințim că îi avem pe „Mbappe“, „Lampard“ și, periodic, vorbim despre „Noul Hagi“. Apoi, când ieșim în Europa, realitatea de pe teren ne readuce repede cu picioarele pe pământ. Vestea bună e că, după ce ne-am mințit singuri, ani buni, acum apar tot mai multe voci care taxează această păcăleală românească.

Acum, într-un discurs fără precedent la Orange Sport, comentatorul Bogdan Cosmescu a insistat că degeaba ne entuziasmăm cu victoriile succesive ale FCSB-ului pentru că, inclusiv această formație, considerată cea mai bună de la noi la ora actuală, nu joacă mai nimic. Ceea ce a remarcat până și patronul Gigi Becali, săptămâna trecută, după victoria la limită cu ȚSKA 1948.

Ce a spus Bogdan Cosmescu?

*Mi se pare că FCSB este deosebit de slabă şi că trăieşte numai din valoarea individuală a unor băieţi. Mi se pare că nu fac nimic la antrenamente. Dacă eu aş fi antrenor, dar nu m-aş duce acolo că am alte treburi, şi as spune hai la treabă, hai să vedem ce facem, cred că tot aşa ar juca! Ar juca altfel? Eu nu văd nimic.

*Dă Popescu (n.r. – Octavian Popescu în meciul cu Oțelul Galați) un gol dintr-o situaţie pe care nu poţi să o înţelegi, nu-l atacă nimeni. Nu înţelegi nimic. Eu nu înţeleg ce joacă FCSB. Mi se pare că se minte cu cele patru victorii din acest start de sezon.

*Cine joacă fotbal în campionatul României? Sepsi, deşi şi ea, în meciul cu FC U Craiova, a fost modestă. Nu joacă nimeni, de fapt, la noi. Ăsta-i adevărul. Şi faptul că nu joacă nimeni e demonstrat de Farul, care cu echipa secundă a secundelor face şase puncte împotriva unor formaţii bune, de mijlocul clasamentului, cum sunt şi sigur vor fi Hermannstadt şi Voluntari (n.r. – Farul le-a învins cu jucătorii de rezervă, cu 1-0, respectiv 4-1).

*Bă, nu se poate. Deci, când vezi echipa Farului, te gândeşti cum să nu-i baţi. Bă, dacă nu-i bat pe ăştia, nu mai bat pe nimeni. Iaşiul e cea mai slabă nou-promovată în acest moment. Nu există discuţii (n.r. – Poli Iași tocmai a bătut Farul, la Ovidiu, cu 3-1).

Conference League, turul II preliminar, manșa retur

Joi

*Urartu (Armenia) – Farul ora 18.00 (2-3 în tur)

Drepturile de televizare n-au fost preluate, deocamdată, în România.

*Sepsi – ȚSKA Sofia (Bulgaria) ora 20.00 (2-0 în tur)

Digi Sport 3, Prima Sport 3

*Adana Demirspor (Turcia) – CFR Cluj, ora 21.00 (1-1 în tur)

Digi Sport 2, Prima Sport 2

*FCSB – ȚSKA 1948 (Bulgaria) ora 21.30 (1-0 în tur)

Digi Sport 1, Prima Sport 1

În caz de calificare, știm de cine vor da formațiile din Superliga noastră:

*FCSB - Nordsjaelland (Danemarca)

*Sepsi - Torpedo Kutaisi (Georgia) / Aktobe (Kazahstan)

*Farul Constanța – Flora Tallinn (Estonia)

*CFR Cluj - Osijek (Croația) / Zalaegerszeg (Ungaria)

Partidele din turul III preliminar al Conference League se vor juca pe 10 august (tur) și 17 august (retur).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat