FOTO Cum arată parcul erotic cu zeci de sculpturi amoroase. Este una dintre principalele atracţii turistice din lume

FOTO Cum arată parcul erotic cu zeci de sculpturi amoroase. Este una dintre principalele atracţii turistice din lume

În Coreea de Sud, se află singurul parc ce are ca temă erotismul. Încă de la intrare, vizitatorii rămân uimiţi de sculpturile senzuale, create de absolvenţi ai unei şcoli de arte. De mulţi ani, este destinaţia preferată a coreenilor pentru luna de miere.

 Jeju Love Land este un parc tematic, ce se bazează pe erotism, şi care se află la distanţă de o oră faţă de capitala Seul. După războiul coreean (1950-1953), insula a devenit o destinaţie populară pentru luna de miere a cuplurilor datorită climatului cald. Multe dintre căsnicii erau unele aranjate, de aceea insula Jeju a devenit cunoscută şi pentru că este un centru de educaţie sexuală. Vizitatorii trebuie să aibă cel puţin 18 ani, iar părinţii îşi pot lăsa copiii într-o zonă de joacă separată în timp ce ei se pot plimba prin parc, se arată pe site-ul oficial, scrie  clickpentrufemei.ro .
 
20 de artişti, în special absolvenţi ai Şcolii de Artă de la Universitatea Hongik, au contribuit la deschiderea parcului în noiembrie 2004. A fost primul muzeu din Coreea cu tematică erotică. Parcul spaţios, de aproape 40.000 de metri pătraţi, are peste 140 de sculpturi (40 în galerie şi 100 în exterior). De obicei, vizita prin parc durează între 30-40 de minute. De altfel, în Jeju Love Land, se găseşte un restaurant cu o cupolă de sticlă, o cafenea în aer liber, un magazin cu suveniruri ş.a. În fiecare lună, aveau loc expoziţii cu lucrări de artă ale artiştilor sud-coreeni. 

Sălile de expoziţie şi galeria parcului păstrează din arhitectura tradiţională coreeană. La intrare, două mascote îi întâmpină pe vizitatori. Toaletele nu au scăpat nici ele de tematica senzuală. 

Toate statuile sunt însoţite de un mic comentariu umoristic, de înregistrări video, aplicaţii interactive, sau expoziţii cu conţinut sexual. Potrivit organizatorilor, „Jeju Love Land rupe tabuurile legate de sex, iar vizitatorul poate aprecia frumuseţea naturală a sexualităţii''. Insula Jeju este considerată una dintre principalele atracţii turistice din lume, cu peste şapte milioane de vizitatori pe an, scrie Buzznews.ro. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…