FOTO Un material ȘOCANT despre cum VENTILEAZĂ PROPAGANDA PSD pe Facebook RAHATUL produs la Antena 3, RTV și B1 TV

FOTO Un material ȘOCANT despre cum VENTILEAZĂ PROPAGANDA PSD pe Facebook RAHATUL produs la Antena 3, RTV și B1 TV

PressOne.ro  a realizat un material care-ți face pielea de găină despre ce promovează pe Facebook pesediștii! La capturile foto de pe Facebook am adăugat mai jos și imagini cu mesajele de pe pancartele protestatarilor de la Cotroceni. O să aveți un șoc...

PressOne.ro: Teoriile care proliferează în grupurile închise ale susținătorilor PSD

Susținătorii PSD și ai Guvernului Grindeanu utilizează aceleași medii de comunicare precum protestatarii de la Cotroceni, doar că mulți dintre ei sunt retrași în grupuri de Facebook închise, foarte efervescente în ultimele zile.

Stimulate de abordările de la Antena 3 și RTV, discuțiile care se poartă înăuntrul acestor grupuri, sloganurile și mesajele vizuale "date mai departe" de către apărătorii actualei puteri sunt de o vehemență înspăimântătoare, foarte frecvent în termeni legați de anihilare și moarte.

Am identificat o serie de laitmotive care rulează pe grupul România mințită, furată, abandonată (18.000 de membri), dar și pe următoarele grupuri închise de Facebook:

Sorin Grindeanu, premier al României (6.200 de membri);

Singuri împotriva tuturor!!! (20.000 de membri);

Dragnea-Tăriceanu_Grindeanu_Ponta_Competență și Patriotism! (12.000 membri);

Împreună cu PSD-ALDE pentru o Românie puternică! (peste 35.000 de membri).
 
Președintele Iohannis, "vânzător de copii"

Originea acestei intoxicări se găsește în campania electorală din 2014. Totul a plecat, se pare, de la o scrisoare a profesorului Ion Coja, fost membru important în Vatra Românească, o organizație civică ultranaționalistă, implicată în escaladarea violențelor dintre români și maghiari din martie 1990.

În 2014, o serie de site-uri, precum ancheteonline.ro, alternativenews.ro, justitiarul.ro, preluate ulterior de publicații din siajul PSD, au rostogolit informația potrivit căreia, în anii '90, familia Iohannis făcea parte dintr-o "rețea internațională de vânzare de minori în Canada".
 
În textul lui Ion Coja era vorba despre o familie căreia soții Iohannis i-ar fi intermediat relația cu statul, în vederea adoptării unor copii români.

Iohannis a fost forțat să răspundă acestor atacuri în campania electorală din 2014.

"M-am interesat şi am aflat cu certitudine de 100% că acei copii sunt bine mersi, sunt oameni adulţi, sunt la casele lor, unii dintre ei chiar cu copiii lor, şi această afirmaţie a fost o mare minciună ordinară", a spus Klaus Iohannis.

Cu toate că nu există nicio dovadă privind vreo infracțiune la care actualul președinte să fie părtaș, eticheta de "vânzător de copii" se află în topul injuriilor folosite de susținătorii PSD pe grupurile menționate.
 
Iohannis, "hitlerist"

În anumite țări, precum SUA, Germania și Israel, acest termen se înscrie în categoria "hate speech" (discurs al urii), iar folosirea lui la adresa cuiva este considerată infracțiune.

Legat de numele președintelui, termenul a apărut în ultimele zile, inclusiv pe unele pancarte ale manifestanților de la Palatul Cotroceni, și nu pleacă doar de la originea etnică a lui Iohannis.

În 2010, site-ul justitiarul.ro publica un amplu articol în care se arăta că, în 2007, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) din Sibiu, solicitase unei instanțe de judecată "să constate calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)".

Era vorba de o procedură administrativă pentru preluarea patrimoniului organizației care existase în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
 
"Din moment ce FDGR s-a declarat «succesor în drepturi», atunci automat a preluat şi doctrina «decedatului» Grup Etnic German la ale cărui bunuri râvneşte! Că nu este vorba doar de imobilele pe care nesătula conducere a FDGR vrea să pună mâinile, ci şi de doctrina nazistă, care cunoaşte o recrudescenţă periculoasă în Europa, o să înţelegeţi doar după ce veţi lectura acest material în întregime", scria proprietarul site-ului justitiarul.ro, Marius Albin Marinescu, care în 2008 a candidat la primăria Sibiu din partea PNȚCD și care, în 2010, a fost declarat definitiv colaborator al Securității, printr-o decizie a Curții de Apel din București.

Instanța a stabilit că Marinescu își pusese casa la dispoziția poliției politice pentru întâlniri conspirative ale unei rețele de informatori.
 
"Rusia e în spatele protestelor"

Rusia este, indiscutabil, baubaul regional pentru ambele tabere.

Pentru sutele de mii de români care au ieșit să protesteze împotriva actualei puteri, PSD și Guvernul Grindeanu urmează modelul autocratic și neliberal al lui Vladimir Putin.

De cealaltă parte, cei care îl contestă pe Iohannis cred că Rusia vrea să destabilizeze România și că se află în spatele masivelor manifestații sau urmează să profite de ele.

În mesajele distribuite pe grupurile închise ale susținătorilor PSD se face referire la Euromaidan (marele protest de la Kiev, terminat cu lupte de stradă) și la criza de suveranitate prin care trece Ucraina, dezbinată după ce rușii au alipit Crimeea și au finanțat grupările paramilitare din Donbass.

Din ce în ce mai pregnant – și mai îngrijorător – este însă limbajul de tip bolșevic folosit de membrii acestor grupuri, care aduce aminte de îngrozitoarele "demascări" din anii '50.

Pentru că părerea opusă nu este o acuzație suficient de puternică, judecătorii sau procurorii implicați în cazurile de corupție sunt numiți "viermi", iar opozanții PSD sunt făcuți "criminali" – incendiatori sau ucigași de copii.

În plus, foarte multe comentarii nu constituie propoziții închegate, ci expresii care par a fi traduse în limba română cu Google Translate, ortografiate greșit și fără niciun discernământ în ceea ce privește topica.
 
Frica de străini. Ungurii. Multinaționalele. Soros.

Teama de alteritate și xenofobia sunt asociate, de regulă, mișcărilor politice sau civice naționaliste. Informațiile din această sferă care sunt diseminate intens înăuntrul grupurilor de radicali ai PSD amintesc, mai curând, de Partidul România Mare.

De pildă, unicului protestatar antiguvernamental din Bârlad i s-a spus că e "ungur". Iar președintele Iohannis, fiind etnic german, nu e socotit român.

Alăturarea "iohannist-soroșist" este extrem de folosită pe Facebook, chiar dacă, în sine, nu are niciun sens: nu există dovezi ale vreunei legături dintre președintele României și miliardarul american George Soros.

La rândul lor, companiile multinaționale sunt avangarda răului și vor să dizolve suveranitatea țării.

În această formă, subiectul este dezbătut de mai multă vreme pe grupurile de Facebook ale susținătorilor PSD.

De aceea, când a chemat SRI-ul să se pronunțe pe tema implicării unor multinaționale în organizarea protestelor, șeful Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Țuțuianu, nu a făcut decât să toarne gaz pe foc.

"Binomul" care conduce România

Poate cea mai frecventă teorie a ultimelor luni, care a explodat odată cu recentele proteste, se referă la ceea ce Antena 3 și RTV denumesc în mod constant ca "Binomul", termen lansat de Ion Cristoiu.

Format din SRI și DNA, Binomul a devenit o entitate malefică și misterioasă, care conduce România, trimite la închisoare oameni cu precădere nevinovați și este la cheremul unor puteri străine – recte Statele Unite.

Uneori, Binomul devine Triadă, dacă în schemă intervine și președintele Klaus Iohannis.

Alături de mesaje precum "Jos poliția politică!" sau "Jos DNA!", în grupurile de Facebook menționate – dar nu numai – sunt distribuite colaje defăimătoare care îi vizează, de obicei, pe Laura Codruța Kövesi, Florian Coldea, Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Livia Stanciu, Raluca Prună sau Monica Macovei.
 
Ce se distribuie în grupurile susținătorilor PSD

Administratorii sau membrii cei mai activi ai grupurilor menționate mai sus distribuie cu precădere articole apărute pe site-urile stiripesurse.ro, cotidianul.ro, bugetul.ro, observatorulnational.ro și sputnik.md.

Bugetul.ro, de pildă, tocmai a publicat traducerea unui text de opinie semnat de un anume Modeste Schwartz pe site-ul Visegrad Post (original în limba franceză), în care se spune:
 
"Da, o mare parte a politicienilor din PSD sunt catalogați drept corupți, fiind vinovați de luare de mită, deturnare de fonduri etc., ca întreaga clasă politică din România – fără excepție! – și ca, de altfel toată clasa politică din Europa. Auto-proclamatul căpitan a ceea ce media europeană numește «revoluția tinerilor» este Klaus Iohannis, președintele României. (...)

Același Iohannis (despre care gurile rele spun că ar fi ginerele unui fost ofițer superior de Securitate) deține șapte case în Sibiu (un prosper oraș turistic, frumos restaurat, cu prețuri imobiliare ridicate) despre care spune că au fost achiziționate cu bani din meditații."

Teza principală a lui Modeste Schwartz (dacă există un asemenea personaj) este că protestele din România au izbucnit deoarece cancelarul Angela Merkel, adică Germania – al cărei pion este, cum altfel, președintele Iohannis –, nu acceptă faptul că actualul guvern de la București vrea să scoată țara din statutul de colonie.
 
Modeste Schwartz este autor preferat și de Gandeste.org, unul dintre site-urile din caruselul conspirațiilor, despre care PressOne a scris că s-a folosit de imaginea unor copii pentru a-și promova agenda naționalistă și anti-occidentală.

Tot pe Bugetul.ro s-au publicat materiale potrivit cărora medicul Burnei ar fi fost victima unei conspirații – aceasta fiind explicația dezvăluirilor legate de metodele sale sinistre de a improviza soluții chirurgicale pe copii.
 
Nu există epilog

După ce moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR a fost respinsă, reacţiile de pe grupul de Facebook "România mințită, furată, abandonată" au fost entuziaste, până la mesaje de tipul "La pârnaie cu securista de Kövesi".

Mai târziu, prezența lui Klaus Iohannis printre protestatarii din fața Palatului Cotroceni a fost privită ca o incitare.

Într-o ilustrație de tip memă, o imagine de pe Antena 3 poartă textul: "Mă, ăsta e nebun de legat, caută să provoace incidente".Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Germania se pregătește să asigure transferul a 800.000 de militari ai alianței spre Est

2 Din 2020 și până în prezent, diferența dintre PIB-ul SUA și cel chinez s-a mărit de la aproximativ 5 trilioane de dolari la 10 trilioane de dolari în …

3 De ce nu au reușit românii să facă față turcilor în evul mediu. Motivele pentru care victoriile românești se terminau cu pierderea tronului

4 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

5 Foarte interesante amănunte!