FOTO, VIDEO: Trai pe picior mare la închisoare: apartamentul de lux în care se lăfăia după gratii unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din America de Sud

FOTO, VIDEO: Trai pe picior mare la închisoare: apartamentul de lux în care se lăfăia după gratii unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din America de Sud

Traficantul de droguri brazilian se bucura de tot confortul în celula de lux descoperită în urma unui raid făcut zilele trecute de forţele de poliţie în închisoarea Tacumbu din Paraguay. Jarvis Chimenes Pavao urma să fie eliberat anul viitor din închisoare, dar cel mai probabil sentinţa va fi prelungită după ce poliţia a descoperit că plănuia să evadeze.

Descoperirea planului de evadare a fost şi motivul raidului făcut de poliţie, în urma căruia s-a aflat că Pavao nu locuia într-o celulă austeră, ci într-o locuinţă de trei camere, extinsă în mai multe celule, în care avea instalat aer condiţionat, baie privată, cameră de conferinţe, bucătărie, bibliotecă şi un televizor modern.

Apartamentul din închisoare era mobilat cu gust şi avea podea din lemn. Poliţia a descoperit că Pavao percepea o taxă de 5.000 de dolari puşcăriaşilor care doreau să se bucure de facilităţile celulei de lux, unde puteau să folosească telefonul mobil, aveau acces la internet şi aveau voie să primească vizite oricând. 

Celula VIP a fost distrusă de poliţie, iar Pavao a fost transferat la un alt penitenciar. Descoperirea condiţiilor în care trăia traficantul de droguri la închisoare a zguduit din temelii sistemul de justiţie din Paraguay, conform postului de televiziune BBC.

Avocata traficantului, Laura Acasuso, a declarat că Pavao a avut acces la tot ce şi-a dorit în închisoare din cauza corupţiei care se întinde până la cele mai înalte structuri de conducere din sistem. „Şase sau şapte miniştri şi şase sau şapte directori de închisoare”, ar fi luat mită de la Jarvis Chimenes Pavao în timpul anilor petrecuţi de acesta în spatele gratiilor, după cum a afirmat avocata. Ministrul Justiţiei din Paraguay a fost demis după scandaul iscat de descoperirea făcută în închisoarea Tacumbu.

În timpul petrecut în închisoare, Chimenes Pavao devenise cel mai popular şi mai îndrăgit deţinut, după cum a declarat unul dintre puşcăriaşi. Acesta se pare că plătise pentru construirea unui teren de fotbal şi a unei capele pentru deţinuţi, dar şi pentru amenajarea unor toalete moderne pentru gardieni, în timp ce directorii beneficiau de apartamente de lux închiriate de acesta. 




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa