FOTO/Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate de coronavirus

FOTO/Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate de coronavirus

Rafturile mai multor magazine mari din București sunt golite în viteză de cumpărători, pe fondul isteriei mediatice legate de coronavirus, oamenii cumpărând de la produse alimentare, la cele de curățenie și hrană pentru animalele de companie.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, luni și marți, vânzările în mai multe magazine ale marilor retaileri au crescut cu până la 40% față de o zi obișnuită, iar livrările pe aplicaţia Bringo au crescut cu 300 la sută, cele mai căutate produse fiind apă, făină, ulei, conserve, alimente congelate, paste, produse de curățenie și hârtie igienică, dar și mâncare pentru câini şi pisici.

Spre exemplu, la un hypermarket Carrefour din Bucureşti nu mai era deloc făină albă. Reprezentanţii magazinului au declarat că nu mai au nici pe stoc. De asemenea, rafturile cu apă şi conserve erau aproape goale, iar angajaţii abia făceau faţă cu aprovizionarea. În plus, angajaţii magazinului spuneau că, la ora prânzului, erau mai multe persoane la cumpărături decât de obicei.

Şi în magazinele Mega Image, Lidl sau Auchan se puteau întâlni situaţii similare.

Unii dintre clienţii magazinelor spuneau că nu îşi fac provizii din cauza informațiilor legate de coronavirus şi că nu se tem. Totuşi unii dintre ei au declarat că se pregătesc pentru o eventuală situaţie de criză.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, declara, luni, într-un interviu pentru Digi24, că supermarketurile au stocuri pentru o perioadă bună de timp. „Mâine avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp. În niciun caz nu trebuie să ne facem griji”, declara ministrul Sănătății.

Sursa foto: G4Media.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!