FOTO/VIDEO A început construcția spitalului de campanie montat de Armată în curtea Institutului „Ana Aslan”

FOTO/VIDEO A început construcția spitalului de campanie montat de Armată în curtea Institutului „Ana Aslan”

Ministerul Apărării Naționale a început instalarea unui spital mobil din containere la Institutul ”Ana Aslan”, spitalul urmând să devină operațional în 5 zile. Joi, 19 martie, au ajuns primele containere, relatează  G4Media.ro .

”Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare”, se arată într-un comunicat al MApN.

Spitalul a mai fost montat o dată, în anul 2015, pe același amplasament, în eventualitatea apariției unor cazuri de Ebola și a fost parte componentă a exerciţiilor NATO „Saber Guardian 19” şi „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.

”Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19”, precizează sursa citată.

Sursa foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Sursa video: G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia