Fotografii cu Maia Sandu, rupte și călcate în picioare de simpatizanţii partidelor proruse, la Chişinău VIDEO

Fotografii cu Maia Sandu, rupte și călcate în picioare de simpatizanţii partidelor proruse, la Chişinău VIDEO

Susţinători ai Mişcării pentru Popor, din care fac parte Partidul Şor şi Partidul Acasă Construim Europa (PACE), au rupt în bucăţi fotografii ale preşedintei Maia Sandu, după care au dansat, călcându-le în picioare, în cursul manifestaţiei de la Chişinău, transmite TV8.md, citată de Agerpres.

La manifestaţia desfăşurată marţi, în centrul Chişinăului, au fost scandate lozinci împotriva autorităţilor proeuropene ale Republicii Moldova.

Potrivit reporterilor postului de televiziune citat, care au acoperit mediatic manifestaţia, mulţimea a aclamat acest gest, după ce înainte ceruse guvernului să le achite integral facturile la încălzire şi electricitate pe perioada sezonului rece.

Reprezentanţii instituţiei prezidenţiale au declarat că nu vor face niciun comentariu legat de acest subiect.

Fotografii cu Maia Sandu, rupte și călcate în picioare la protestele din Chișinău FOTO Profimedia

„În Republica Moldova, fiecare persoană se bucură de libertatea de întrunire şi are dreptul la liberă exprimare", a subliniat preşedinţia moldoveană.

Reprezentanţi ai Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, de guvernământ) au subliniat într-o declaraţie de presă că aceste manifestaţii de protest sunt de fapt „acţiuni de destabilizare a situaţiei în ţară".

Potrivit publicaţiei NewsMaker, protestul organizat de partidele de opoziţie proruse a transformat centrul Chişinăului într-un focar de tensiuni. Ambuteiaje, sloganuri, strigăte şi nervi întinşi la maximum atât din partea participanţilor indignaţi, cât şi a poliţiei, care nu i-au lăsat pe protestatari să ajungă în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Fotografii cu Maia Sandu, rupte și călcate în picioare la protestele din Chișinău FOTO Profimedia

Fotografii cu Maia Sandu, rupte și călcate în picioare la protestele din Chișinău FOTO Profimedia

„Să-l dăm cu capul de asfalt pe Dorin Recean”

Manifestanţii şi-au dorit să ajungă la guvern, însă accesul în Piaţa Marii Adunări Naţionale le-a fost interzis de către poliţişti. Inspectoratul General al Poliţiei anunţase încă de dimineaţă restricţii de circulaţie şi de întruniri din cauza sosirii preşedintei Greciei într-o vizită oficială. La un moment dat, câţiva participanţi la miting au încercat să forţeze cordonul de poliţie şi s-au produs îmbrânceli, au transmis reporterii NewsMaker, potrivit Agerpres.

Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale şi "Jos Maia Sandu!", "Achitaţi factura!", "Jos dictatura", "Să-l dăm cu capul de asfalt pe Dorin Recean (premier - n.r.)!". Manifestaţia s-a încheiat cu o rezoluţie în care au atenţionat cetăţenii moldoveni, dar şi comunitatea internaţională asupra "situaţiei dezastruoase" în care se află Republica Moldova.

Potrivit Partidului ŞOR, la miting au participat peste 10.000 de oameni, iar alţi 40.000 au fost blocaţi de poliţie să ajungă la Chişinău. Poliţia nu a prezentat deocamdată propriile date cu privire la numărul participanţilor la această acţiune de protest care survine într-un context tensionat legat de informaţiile potrivit cărora Moscova ar avea în plan schimbarea actualei conduceri proeuropene de la Chişinău cu ajutorul partidelor proruse, profitând de situaţia dificilă economică a republicii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...