Fotograful britanic David Hamilton, găsit mort în locuința sa din Paris

Fotograful britanic David Hamilton, găsit mort în locuința sa din Paris

Fotograful britanic David Hamilton, în vârstă de 83 de ani, cunoscut pentru fotografiile sale cu adolescente de un erotism soft și care a fost acuzat recent de viol de către foste modele cu care a lucrat, a fost găsit mort, vineri seară, la domiciliul său din Paris, relatează AFP.

Pompierii, chemați la domiciliul său cu puțin timp după ora 20.30 (19.30 GMT) în sudul Parisului, au găsit "o persoană în stop cardio-respirator", a precizat o sursă din cadrul serviciilor de salvare.

Decesul a fost declarat o oră mai târziu, iar lângă trupul fotografului au fost descoperite medicamente, a indicat o sursă apropiată dosarului.

Fotograful a fost acuzat recent de mai multe femei, printre care și vedeta de televiziune Flavie Flament, că ar le-ar fi violat când erau niște adolescente.

El a negat că s-ar face vinovat de acuzațiile care i s-au adus și a spus că va depune plângere pentru defăimare. "Sunt nevinovat și trebuie să fiu tratat ca atare", a precizat el într-un comunicat transmis marți AFP.

În cartea sa "La consolation", Flavie Flament a dezvăluit că a fost violată în urmă cu aproape 30 de ani de un fotograf cunoscut, al cărui nume nu l-a dezvăluit atunci.

După apariția cărții și alte femei au făcut declarații în presă că au avut aceeași soartă, sub acoperirea anonimatului.

Vedeta de televiziune a dezvăluit numele presupusului său agresor săptămâna trecută. "Bărbatul care m-a violat atunci când aveam 13 ani este David Hamilton", a spus ea într-un interviu acordat L'Obs.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...