Fotomodel din Rusia, care a ajutat refugiații ucraineni, arestată de FSB pentru „amenințare la adresa securității statului”. Și sora ei a fost reținută

Fotomodel din Rusia, care a ajutat refugiații ucraineni, arestată de FSB pentru „amenințare la adresa securității statului”. Și sora ei a fost reținută

Nadejda Rossinskaia, în vârstă de 27 de ani, a fost reținută într-un tren și dusă la interogatoriu sub suspiciunea de „amenințare la adresa securității statului rus”.

Nadejda Rossinskaia

Ea se află în prezent în custodie la Belgorod, o regiune de la granița cu Ucraina care a fost ținta mai multor atacuri cu rachete de la Kiev în ultimele luni, în timp ce forțele președintelui Zelenski încearcă să întrerupă lanțurile de aprovizionare rusești, scrie dailymail.co.uk.

Sora ei, Elena Egorova, a fost, de asemenea, reținută din motive neclare în timpul unei percheziții la apartamentul ei.

Modelul și fotograful Nadejda, cunoscută și sub numele de Nadine Geisler, a ajutat refugiații ucraineni izolați în Rusia.

Ea a colectat ajutoare umanitare și a permis unor ucraineni să se întoarcă acasă printr-un singur punct de control funcțional.

FSB o investighează în legătură cu un presupus apel la sprijinirea financiară a armatei ucrainene și colectarea de bani, susțin rapoartele.

Ea riscă până la șapte ani de închisoare dacă va fi condamnată, potrivit avocatului ei, Evgheni Sokolov.

Anterior, Nadejda a fost amendată pentru că a împărțit flori în timp ce era îmbrăcată în culorile albastru și galben ale Ucrainei, deși se pare că această amendă a fost anulată ulterior.

În urmă cu un an, ea a postat o fotografie dramatică cu fața acoperită cu vopsea purpurie pentru a simula sângele, în timp ce vorbea despre angoasa ei în legătură cu ororile războiului.

”Cadavrele fără acte zac la morgă în timp ce rudele lor de pe partea cealaltă a benzii așteaptă vești”, a spus ea.

De asemenea, ea a postat: "De trei zile, copiii refugiați nu și-au dat jos puloverele și hainele din piele de oaie într-un apartament cu încălzire la maxim. Ei nu vor uita atât de repede subsolul rece, dar nu-și pot încălzi sufletele”.

Ea a dezvăluit ce i-a spus o femeie care a sunat-o spunând: ”Soțul meu a murit acum două ore...”.

Poți să te duci acolo? Poți afla unde a fost îngropat? Cu siguranță voi veni acolo într-o zi”.

Mai târziu, văduva i-a spus: ”Îmi pare rău, am băut. Soțul meu a murit. Nu mai vreau să trăiesc".

De asemenea, ea a vorbit despre o poveste tragică în care a fost implicat un adolescent care a murit fugind de război, iar mama sa s-a spânzurat mai târziu, la aflarea veștii.

Ea a spus: "Toate aceste povești sunt tatuate în subcortexul creierului meu. Din cauza lor nu mai poți ieși afară și să privești cursul obișnuit al vieții oamenilor. La o jumătate de oră de mers cu mașina... există obuze și moarte, există foame, durere, frig și frică”.

image png

Vara trecută, ea a ajutat victimele inundațiilor de la Dnipro, cauzate de distrugerea de către Rusia a centralei hidroelectrice Kakhovka.

Vestea detenției surorilor vine în contextul în care parlamentul rus ia în considerare o nouă legislație care ar da statului puterea de a confisca proprietatea persoanelor condamnate pentru defăimarea forțelor armate.

Criticarea a ceea ce Moscova numește "operațiunea sa militară specială" din Ucraina a fost efectiv o infracțiune în Rusia din ziua în care a început în urmă cu aproape doi ani, dar noul proiect de lege urmărește să înăsprească și mai mult pedepsele pentru acest lucru.

Acesta ar permite statului să confiște proprietățile rușilor care au părăsit țara și au criticat războiul, dar care continuă să se bazeze pe veniturile obținute din închirierea caselor sau apartamentelor lor în Rusia.

Măsura a atras comparații cu vânătoarea de vrăjitoare din anii 1930, în timpul dictatorului sovietic Iosif Stalin, cu retorica lor de "dușman al statului", și ar putea afecta mii de ruși care s-au pronunțat împotriva invaziei Moscovei în Ucraina.

Președintele camerei inferioare a parlamentului, Duma de Stat, Viaceslav Volodin, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, a numit noul proiect de lege 'legea ticăloșiei'.

”Toți cei care încearcă să distrugă Rusia, să o trădeze, trebuie să fie publicați în consecință și să plătească daunele aduse țării sub forma proprietății lor”, a declarat el la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce anunța depunerea proiectului de lege.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?