Fox News se alătură procesului judiciar declanşat de CNN împotriva Casei Albe

Fox News se alătură procesului judiciar declanşat de CNN împotriva Casei Albe

Postul de televiziune Fox News, ai cărui numeroşi prezentatori îl susţin deschis pe Donald Trump, se va alătura procesului judiciar intentat de concurentul său, CNN, împotriva administraţiei Trump pentru a recupera acreditarea unuia dintre jurnaliştii săi, potrivit AFP.

Acreditările, cum ar fi cea retrasă săptămâna trecută reporterului Jim Acosta, ''nu ar trebui să fie folosite ca o armă'', a declarat preşedintele Fox News, Jay Wallace, într-o declaraţie transmisă miercuri agenţiei franceze de presă, în care indică faptul că postul său de televiziune ''susţine CNN în demersul acestuia în justiţie''.

CNN a anunţat marţi că a dat în judecată administraţia Trump pentru a contesta retragerea acreditării pentru Jim Acosta, după un schimb de replici virulent cu preşedintele american în cursul unei conferinţe de presă.

Casa Albă a afirmat că decizia nu are legătură cu întrebările reporterului. Potrivit acestuia, campania lui Donald Trump a prezentat într-un mod exagerat - în opinia sa - că acel convoi de mii de migranţi care vine din America Centrală şi aflat în drum spre frontiera dintre Mexic şi SUA reprezintă o ameninţare pentru americani.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a justificat retragerea acreditării prin ceea ce ea a descris drept un comportament deplasat al lui Jim Acosta faţă de o tânără stagiară care se ocupa de recuperarea microfonului la conferinţa de presă.

Concret, Fox News va face o cerere de intervenţie (''amicus brief'' în legislaţia americană), care permite unei terţe părţi să se alăture unei proceduri judiciare, dar nu pentru a obţine despăgubiri, ci pentru a-şi face auzită poziţia în sprijinul reclamantului.

''Chiar dacă nu aprobăm tonul antagonic în creştere folosit atât de preşedinte, cât şi de mass-media în recentele conferinţe de presă, suntem favorabili unei prese libere, accesului (mass-media la guvern) şi unui schimb deschis pentru publicul american'', subliniază directorul Fox News. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci, editor: Ionuţ Mareş, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…