Fox News se alătură procesului judiciar declanşat de CNN împotriva Casei Albe

Postul de televiziune Fox News, ai cărui numeroşi prezentatori îl susţin deschis pe Donald Trump, se va alătura procesului judiciar intentat de concurentul său, CNN, împotriva administraţiei Trump pentru a recupera acreditarea unuia dintre jurnaliştii săi, potrivit AFP.

Acreditările, cum ar fi cea retrasă săptămâna trecută reporterului Jim Acosta, ''nu ar trebui să fie folosite ca o armă'', a declarat preşedintele Fox News, Jay Wallace, într-o declaraţie transmisă miercuri agenţiei franceze de presă, în care indică faptul că postul său de televiziune ''susţine CNN în demersul acestuia în justiţie''.

CNN a anunţat marţi că a dat în judecată administraţia Trump pentru a contesta retragerea acreditării pentru Jim Acosta, după un schimb de replici virulent cu preşedintele american în cursul unei conferinţe de presă.

Casa Albă a afirmat că decizia nu are legătură cu întrebările reporterului. Potrivit acestuia, campania lui Donald Trump a prezentat într-un mod exagerat - în opinia sa - că acel convoi de mii de migranţi care vine din America Centrală şi aflat în drum spre frontiera dintre Mexic şi SUA reprezintă o ameninţare pentru americani.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a justificat retragerea acreditării prin ceea ce ea a descris drept un comportament deplasat al lui Jim Acosta faţă de o tânără stagiară care se ocupa de recuperarea microfonului la conferinţa de presă.

Concret, Fox News va face o cerere de intervenţie (''amicus brief'' în legislaţia americană), care permite unei terţe părţi să se alăture unei proceduri judiciare, dar nu pentru a obţine despăgubiri, ci pentru a-şi face auzită poziţia în sprijinul reclamantului.

''Chiar dacă nu aprobăm tonul antagonic în creştere folosit atât de preşedinte, cât şi de mass-media în recentele conferinţe de presă, suntem favorabili unei prese libere, accesului (mass-media la guvern) şi unui schimb deschis pentru publicul american'', subliniază directorul Fox News. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci, editor: Ionuţ Mareş, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima