Francezii profită de deciziile noastre proaste: Cazul Bölöni arată ce am ratat

Francezii profită de deciziile noastre proaste: Cazul Bölöni arată ce am ratat

Șefii clubului Metz ar cam trebui să redacteze o scrisoare de mulțumire, adresată Federației Române de Fotbal, la cum decurg lucrurile în liga secundă din Franța! Pentru că echipa lor a ajuns pe mâinile lui Ladislau Bölöni (70 de ani), după ce FRF a preferat să-l gonească pe Loți din țară, pentru a-l instala pe Edward Iordănescu (44 de ani) pe banca naționalei. Așa a fost posibilă numirea lui Bölöni, la Metz, la scurt timp după retrogradarea echipei, la finalul sezonului trecut.

Ladislau Bölöni, refuzat în România, pe val în Franța. FOTO: Arhiva Adevărul

Acum, la zece luni după aducerea românului pe bancă, Metz poate visa la o promovare imediată în Ligue 1. Iar asta pentru că echipa are o serie impresionantă: 19 meciuri în campionat fără eșec! Ultima înfrângere datează din 24 octombrie, 0-2, în deplasare, cu liderul Le Havre. De atunci, Metz a adunat 12 victorii și 7 înfrângeri. Iar ultimul succes, 3-1 cu Saint-Etienne în deplasare, a trimis echipa lui Bölöni pe 2, cel puțin până duminică seară, când e programat meciul Bordeaux – Grenoble.

În acest moment, când mai sunt șase etape de jucat, podiumul arată așa: 1. Le Havre 65 de puncte, 2. Metz 58p, 3. Bordeaux 56p. Primele două clasate vor promova în Ligue 1.

Mircea Lucescu. FOTO: EPA

Mircea Lucescu. FOTO: EPA

Lucescu, preocupat de sănătatea sa

Dacă Bölöni are un final de sezon palpitant în Franța, în schimb, în Ucraina, Mircea Lucescu (77 de ani) s-a convins că e timpul să pună sănătatea pe primul plan. Remiza din weekend, 1-1 cu Șahtior, la Kiev, a cam încheiat lupta pentru titlu. „Minerii“ au un avans de șapte puncte față de Zorya, locul 2. Distanța față de Dinamo Kiev, locul 4, e și mai mare, fiind de 12 puncte, când mai sunt opt etape de jucat.

„De acum înainte, merg la spital. Am nevoie de operaţie la picior pentru coxartroză. Atribuţiile mele vor fi îndeplinite de asistentul meu, Alexander Şovkovski, care va pregăti echipa pentru următoarele meciuri“, a anunțat „Il Luce“, după remiza cu Șahtior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia