Francisc Doboş (ARCB): Anunţul privind vizita Papei va fi făcut simultan de Preşedinţia României şi Vatican

Francisc Doboş (ARCB): Anunţul privind vizita Papei va fi făcut simultan de Preşedinţia României şi Vatican

Anunţul privind vizita Papei Francisc în România va fi făcut simultan de Preşedinţia României şi Vatican, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), Francisc Doboş.

"Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendia, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României. Comunicatul de azi al Sfântului Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită", a scris Doboş pe Facebook .



Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost primită, vineri, în audienţă privată de către Papa Francisc. Premierul a mulţumit Sanctităţii Sale pentru atenţia generoasă pe care acesta a acordat-o mereu relaţiilor cu România şi a exprimat speranţa că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România , se arată într-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

Dăncilă a anunţat, la Antena 3, că l-a invitat pe Papa Francisc să efectueze o vizită în România .

"L-am invitat pe Papă în România şi mi-a răspuns că la începutul anului viitor va veni", a declarat Dăncilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”