Franța - Scoția 3-0, în ultimul meci de verificare pentru ''Les Bleus'' înaintea EURO 2016

Franța - Scoția 3-0, în ultimul meci de verificare pentru ''Les Bleus'' înaintea EURO 2016

Reprezentativa de fotbal a Franței, prima adversară a României la EURO 2016, a învins formația Scoției cu scorul de 3-0 (3-0), sâmbătă, la Metz, în ultimul său meci de verificare înaintea debutului competiției.

''Les Bleus'' au marcat de trei ori, prin Olivier Giroud ((8, 35) și Laurent Koscielny (40), menținându-și media ridicată de goluri și arătând mai multă siguranță în apărare.

Scoțienii, care nu sunt prezenți la EURO 2016, nu au fost adversarii cei mai dificili, dar francezii au înregistrat a noua lor victorie în zece partide în acest sezon, relatează AFP.

Deschamps, care a primit ovații din partea publicului local după acuzațiile de rasism a căror țintă a fost, a avut confirmarea că Giroud este omul care trebuie titularizat în atac. Criticat de o parte a suporterilor, vârful lui Arsenal le-a răspuns prin două goluri. Statistica lui Giroud, cu 17 goluri marcate în 49 de selecții, începe să devină semnificativă, mai ales că a înscris 7 goluri în ultimele 7 partide.

Selecționerul Didier Deschamps i-a oferit o repriză și lui Antoine Griezmann, care s-a alăturat marți lotului, după ce a pierdut finala Ligii Campionilor cu Atletico Madrid. Atacantul a părut în formă, ca și Anthony Martial (Manchester United) sau Dimitri Payet (West Ham), acesta din urmă fiind implicat în două goluri.

Defensiva a arătat mai multă siguranță, precedentul meci al Franței fără gol încasat datând din 13 noiembrie.

Franța va juca meciul de deschidere la EURO 2016, pe 10 iunie, contra României, pe Stade de France (Saint-Denis, 22,00, ora României). Din Grupa A mai fac parte echipele Elveției și Albaniei.

Pe Stade Saint-Symphorien au evoluat echipele:

Franța: Lloris (căpitan) — Sagna, Rami, Koscielny, Evra (Digne, 83) — Pogba, Ngolo Kanté (Sissoko, 88), Matuidi (Cabaye, 69) — Payet (Martial, 46), Giroud (Gignac, 63), Coman (Griezmann, 46). Selecționer: Didier Deschamps.

Scoția: Marshall — Martin, Greer, Hanley, Robertson (Mulgrew, 46) — Ritchie, D. Fletcher (căpitan), Snodgrass (Kingsley, 66), J. McArthur (McKay, 84), Maloney (Anya, 46) — S. Fletcher (Naismith, 58). Selecționer: Gordon Strachan.

Arbitru: S. Delferiere (Belgia).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…