Franţa: 124.000 de participanţi şi mai multe incidente la protestele împotriva creşterii taxelor la carburanţi, potrivit ministrului de interne

Franţa: 124.000 de participanţi şi mai multe incidente la protestele împotriva creşterii taxelor la carburanţi, potrivit ministrului de interne

Aproximativ 124.000 de persoane au participat sâmbătă în Franţa la 2.000 de adunări de protest faţă de creşterea taxelor la carburanţi, a anunţat la prânz ministrul de interne Christophe Castaner, transmite AFP.

Mai multe incidente grave au avut loc în puncte de blocaj pe teritoriul ţării, a declarat ministrul, precizând că o manifestantă a fost omorâtă în Savoia şi 47 de persoane au fost rănite, dintre care trei grav.

Totodată, forţele de ordine au reţinut 24 de persoane pentru rebeliune sau pentru că au încercat să forţeze barajele de manifestanţi.

Ministerul de Interne a indicat cinci 'situaţii notabile' care 'au necesitat intervenţia forţelor de ordine': la nivelul podului Normandia, al tunelului Mont-Blanc, pe autostrada A16 în Grande-Synthe, pe A31 în Meurthe-et-Moselle şi pe A9 în apropiere de Nîmes.

În cadrul unei şedinţe avute la prânz, ministrul Castaner şi secretarul de stat Laurent Nunez le-au reamintit prefecţilor consemnele: 'privilegiaţi dialogul, interveniţi atunci când păstrarea ordinii publice o impune, semnalaţi infracţiunile'.

'Niciun blocaj nu va fi tolerat de Ministerul de Interne', au amintit ei, potrivit unui comunicat.

Totodată, cei doi responsabili 'şi-au exprimat via emoţie şi tristeţea în urma decesului accidental' al unei manifestante, survenit sâmbătă dimineaţa la barajul de la Pont-de-Beauvoisin (Savoia), şi au adresat condoleanţe apropiaţilor victimei.

'Acest accident tragic este ilustrarea riscurilor pe care implică organizarea de manifestaţii nedeclarate pe căile publice', au afirmat ei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Așa o fi?

3 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

4 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar