Franța: 180 de pasageri blocați toată noaptea într-un tren din cauza furtunii

Franța: 180 de pasageri blocați toată noaptea într-un tren din cauza furtunii

Circa 180 de pasageri ai unui tren Thalys venind de la Bruxelles au rămas blocați ore întregi în noaptea de joi spre vineri din cauza furtunii care a afectat nordul Franței, a informat compania feroviară, citată de AFP.

Călătorii sunt "pe drum spre Paris cu TGV-ul", a anunțat Bertrand Camus, unul dintre responsabilii Thallys. Potrivit acestuia, aceștia urmau să ajungă în jurul orei 08:30 GMT în capitala Franței, cu "zece ore întârziere" față de momentul prevăzut, după o călătorie marcată de două incidente.

Trenul plecase de la Bruxelles în jurul orei locale 19:00 (18:00 GMT) în direcția Paris, însă a avut o problemă de alimentare cu electricitate în timp ce mergea pe ruta clasică, a indicat Camus.

Mutat pe o rută alternativa, trenul s-a confruntat cu un al doilea incident legat de furtună, din cauza unui copac care a deteriorat pantografele, a completat acesta.

Pasagerilor blocați le-au fost furnizate paturi, băuturi calde și alimente de către pompieri și protecția civilă.

Compania feroviară Thalys se va ocupa de rambursarea biletului și va oferi pasagerilor călătorii gratuite cu Thalys, a adăugat Camus.

Jumătatea de nord a Franței — amintește AFP — a fost afectată în noaptea de joi spre vineri de o puternică furtună hibernală, cu rafale de vânt care au atins 130 km/oră.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...