Franţa: Aproape două treimi dintre francezi, 'dezamăgiţi' după un an de preşedinţie a lui Emmanuel Macron

Franţa: Aproape două treimi dintre francezi, 'dezamăgiţi' după un an de preşedinţie a lui Emmanuel Macron

Aproape două treimi (64%) dintre francezi se declară 'dezamăgiţi' de activitatea preşedintelui Emmanuel Macron la un an de la alegerea sa în funcţia de preşedinte al Republicii, potrivit unui sondaj Ipsos/Sopra Steria pentru France Télévisions, publicat miercuri, informează portalul belgian Le Soir.

Mai exact, 36% dintre cei chestionaţi au declarat că sunt 'mai degrabă dezamăgiţi' şi 28% 'foarte dezamăgiţi'. Un total de 36% au spus că sunt 'mulţumiţi' (32% 'mai degrabă' şi 4% 'foarte').

De asemenea, francezii au opinii împărţite când vine vorba de evaluarea evoluţiei Franţei în ultimul an. Pentru 37% dintre ei, 'Franţa nu stă nici mai bine, nici mai rău' şi 'nimic nu s-a schimbat' de la alegerea lui Emmanuel Macron. Un procent de 36% consideră că 'Franţa stă mai rău' (29% cred că 'aceasta este parţial din cauza politicii lui Emmanuel Macron şi a guvernului', în timp ce 7% consideră că 'nu este legat de politica lor').

Pe de altă parte, 27% cred că 'Franţa stă mai bine' (17% datorită politicii duse, 10% - fără legătură cu această politică).

În cele din urmă, 'având în vedere personalitatea şi activitatea' lui Emmanuel Macron, 46% dintre francezi consideră că el nu este 'nici la stânga, nici la dreapta şi nici la centru', în timp ce 35% îl plasează pe partea 'dreaptă' a spectrului politic, 15% - la 'centru' - şi 4% - la 'stânga'.

Sondajul a fost efectuat în 20 şi 21 aprilie, potrivit metodei cotelor, pe un eşantion reprezentativ de 1.013 persoane, cu vârste de cel puţin 18 ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe