Franţa: Aproximativ 60% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin

Franţa: Aproximativ 60% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin

Aproximativ 60% din populaţia Franţei a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit datelor sanitare publicate duminică seară, notează AFP.

"În curând 40 de milioane persoane vaccinate cu prima doză. Mergem înainte. Să nu renunţăm la eforturile noastre. Vaccinaţi-vă", a scris pe Twitter preşedintele francez, Emmanuel Macron.



Acest prag ar urma să fie depăşit luni, dat fiind că mai mult de 39,94 milioane de francezi, 59,2% din populaţie, au primit cel puţin prima doză de vaccin.

Circa 50% (33,2 milioane) au o schemă de vaccinare completă, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Cifrele-cheie ale situaţiei sanitare (internări şi număr de pacienţi aflaţi la terapie intensivă) rămân stabile, în pofida creşterii abrupte a numărului de cazuri de contaminări de aproximativ două săptămâni (16.167 de cazuri noi duminică).

Tendinţa pe şapte zile rămâne pe o creştere lentă, dar constantă, cu 1.837 de internări (1.800 sâmbătă) în secţii de spital într-o săptămână, dintre care 376 în stare critică.

COVID-19 a făcut şase victime în 24 de ore, pentru un total de 111.644 de decese de la începutul pandemiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…