Franţa: Candidatul prezidenţial Eric Zemmour vrea să deporteze un milion de străini

Franţa: Candidatul prezidenţial Eric Zemmour vrea să deporteze un milion de străini

Éric Zemmour, candidat de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa din luna aprilie, a făcut din deportarea a un milion de străini un subiect central al platformei sale electorale, transmite marţi dpa.

'Ceea ce aş vrea este să-i trimit înapoi pe toţi oamenii pe care nu vrem să-i mai avem', a spus Zemour luni seară la postul privat de televiziune M6.

El a mai afirmat că, dacă va fi ales preşedinte, va înfiinţa un minister pentru expulzări şi deportări, care să organizeze ceea ce el a numit 'remigraţia', prin care străinii nedoriţi să fie scoşi din ţară.

De asemenea, Éric Zemmour l-a acuzat pe actualul preşedinte Emmanuel Macron că a permis intrarea a 2 milioane de cetăţeni străini în Franţa începând din mai 2017, şi a adăugat că îşi propune deportarea a un milion dintre ei.

Conform unui sondaj publicat marţi, Emmanuel Macron se află în continuare în fruntea intenţiilor de vot în primul tur de scrutin, programat la 10 aprilie, cu 29% dintre opţiuni, urmat de Marine Le Pen (RN, extrema dreaptă) cu 19%, Jean-Luc Melenchon (LFI, stânga şi extrema stângă) cu 14%, Valerie Pecresse (LR, dreapta) cu 12%, Eric Zemmour (Reconquete!, extrema dreaptă) cu 9,5%.

În turul decisiv, Macron ar obţine 56% din voturi în faţa contracandidatei Marine Le Pen, reiese din sondajul realizat de KEA Partner pentru Les Echos şi Radio Classique, între 19-22 martie, potrivit Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro