Franţa cere cetăţenilor săi, care se află în trecere prin Rusia, să părăsească imediat teritoriul acesteia

Franţa cere cetăţenilor săi, care se află în trecere prin Rusia, să părăsească imediat teritoriul acesteia

Franţa a recomandat duminică cetăţenilor săi care se află în trecere prin Rusia "să părăsească neîntârziat" această ţară din cauza "restricţiilor tot mai mari privind traficul aerian între Rusia şi Europa" şi tuturor francezilor să părăsească Belarus pe cale terestră, în doua comunicate publicate duminică, potrivit AFP.

În urma invaziei în Ucraina, "Uniunea Europeană tocmai şi-a anunţat decizia de a închide fără întârziere spaţiul aerian european pentru avioanele şi companiile aeriene ruse", subliniază Ministerul francez de Externe în ultimele sale recomandări de călătorie în Rusia.

"Cea mai mare a companiilor europene, dintre care Air France, a suspendat în consecinţă de duminică, 27 februarie, deservirea şi survolul Rusiei", potrivit textului.

"Din cauza restricţiilor crescânde în ceea ce priveşte circulaţia aeriană între Rusia şi Europa, se recomandă insistent francezilor care se află în trecere prin Rusia (turişti, vizitatori, studenţi, profesionişti în misiune) să ia măsuri pentru a părăsi neîntârziat ţara prin legăturile aeriene existente", adaugă ministerul, solicitând "amânarea oricărei călătorii în Rusia".

"În contextul tensiunilor militare între Ucraina şi Belarus şi închiderea spaţiului aerian din Belarus, orice călătorie în Belarus este nerecomandată oficial", potrivit recomandărilor MAE francez pentru călătoriile în Belarus.

Francezii care se află acolo sunt invitaţi să părăsească ţara fără întârziere pe cale terestră, prin punctele de trecere a frontierei cu Lituania, Polonia sau Letonia. În caz de necesitate, pasagerii care sosesc cu avionul trebuie să solicite o viză de ieşire de la serviciile Ministerului de Interne belarus, precizează diplomaţia franceză.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /