Franța: Crește cota de popularitate a președintelui Emmanuel Macron (sondaj)

Franța: Crește cota de popularitate a președintelui Emmanuel Macron (sondaj)

Cota de popularitate a președintelui francez, Emmanuel Macron, este din nou în creștere în septembrie, cu 45% persoane mulțumite, o revenire de cinci puncte ce intervine după puternica prăbușire (24 de puncte cumulate) din cele două luni precedente, potrivit unui sondaj apărut duminică, relatează AFP.

În septembrie, 39% dintre persoanele chestionate se declară "mai repede mulțumite" (+ 3) și 6% sunt "foarte mulțumite" de șeful statului. În același timp, totalul nemulțumiților scade de la 57% la 53%, repartizându-se între "mai repede nemulțumiți" (33%,—4) și "foarte nemulțumiți" (20%, stabil), arată un sondaj Ifop realizat pentru Journal du Dimanche (JDD).

Creșterea popularității se observă mai ales la pensionari, muncitori, dar și printre alegătorii de dreapta și cei de centru.

Președintele Franței rămâne minoritar, dar redresarea sa indică o evoluție a popularității diferită de cea a predecesorilor săi, subliniază Frederic Dabi (Ifop). "Acolo unde Nicolas Sarkozy și François Hollande erau în scădere în 2007 și 2012" în luna septembrie, "el reușește să inverseze tendința", adaugă cercetătorul, reamintind că "sfârșitul vacanței este în general o perioadă dificilă pentru executiv".

Ancheta a fost realizată online și telefonic de Ifop, între 15 și 23 septembrie, pe un eșantion de 1.989 de persoane, reprezentativ pentru populația Franței în vârstă de cel puțin 18 ani, potrivit metodei cotelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani