Franţa: Din cauza creşterii delicvenţei, Parisul vrea să se doteze cu o poliţie municipală

Franţa: Din cauza creşterii delicvenţei, Parisul vrea să se doteze cu o poliţie municipală

Paris, 25 ian /Agerpres/ - Edilul de stânga al Parisului, Anne Hidalgo, a decis să creeze până în 2020 o poliţie municipală, ai cărei reprezentanţi să fie echipaţi cu bastoane de tip tonfa, o forţă care necesită împuterniciri specifice pentru a putea 'lupta împotriva infracţiunilor zilnice', informează AFP, citând biroul de presă al primăriei.

Creşterea numărului de spargeri, agresiuni, furturi, al toxicomanilor în anumite cartiere, precum şi a traficului de droguri au determinat primăria să creeze un serviciu propriu pentru a garanta securitatea în capitala franceză, asigurată până în prezent de poliţie şi militari ai Departamentului Antitero responsabil de operaţiunea Sentinel.

Acest nou efectiv de 3.400 de poliţişti municipali ar urma să fie echipat cu bastoane cu mâner lateral, bastone tonfa, arme non-letale dar considerate potenţial periculoase, capabile să provoace răni grave la nivelul capului, precum şi cu grenade lacrimogene.

'Fac aceeaşi alegere ca primarii din Bordeaux şi Londra, care nu au o poliţie municipală armată. Agenţii vor avea în dotare bastoane şi grenade cu gaze lacrimogene, asigurând intervenţii pentru care această poliţie este mobilizată. Dar fără arme de foc', a afirmat Anne Hidalgo într-un interviu pentru Parisien. Măsura va fi prezentată şi discutată luna viitoare la consiliului municipal al Parisului. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Ionuţ Mareş, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...