Franţa: Facebook, dat în judecată de Reporteri fără Frontiere pentru discurs instigator la ură

Franţa: Facebook, dat în judecată de Reporteri fără Frontiere pentru discurs instigator la ură

Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a intentat un proces împotriva Facebook în Franţa pentru discurs instigator la ură şi răspândirea de informaţii false, a declarat marţi într-un comunicat RSF, relatează Reuters.

Într-un proces deschis la Paris, RSF acuză Facebook că permite proliferarea la scară largă a discursului instigator la ură - în special împotriva jurnaliştilor - şi a informaţiilor false, în pofida promisiunilor gigantului internetului de a oferi un mediu online sigur.

"Folosind analize ale experţilor, mărturii personale şi declaraţii de la foşti angajaţi ai Facebook, procesul intentat de RSF demonstrează că acesta (Facebook) permite ca dezinformarea şi discursul instigator la ură să se răspândească pe reţeaua sa ... contrar afirmaţiilor conţinute în condiţiile de furnizare a serviciilor sale şi prin intermediul reclamelor sale", a afirmat organizaţia nonguvernamentală.

Un purtător de cuvânt al Facebook Franţa a declarat că nu poate comenta imediat iniţiativa RSF.

Reporteri fără Frontiere a declarat că o hotărâre judecătorească împotriva Facebook în Franţa are potenţialul de a avea un impact global şi că organizaţia are în vedere să intenteze procese similare în alte ţări.

RSF a adăugat că procesul se referă la Facebook Franţa şi Facebook Irlanda şi se bazează pe codul penal francez, conform căruia companiile care utilizează practici comerciale înşelătoare sunt pasibile de amenzi de până la 10% din cifra de afaceri anuală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina