Franța: Francois Fillon a restituit împrumutul fără acte primit de la un om de afaceri

Franța: Francois Fillon a restituit împrumutul fără acte primit de la un om de afaceri

Candidatul dreptei la președinția Franței, Francois Fillon, a restituit pe 27 februarie împrumutul de 50.000 de euro pe care l-a primit din partea unui prieten om de afaceri, a scris miercuri săptămânalul Le Canard Enchaîné, citat de agenția EFE.

Conform acestei publicații, Marc Ladreit de Lacharriere, proprietarul revistei 'La Revue des Deux Mondes', unde soția lui Francois Fillon, Penelope, a avut un contract de colaborare literară între mai 2012 și decembrie 2013, a primit pe 27 februarie un cec semnat de candidatul dreptei la președinție.

În timpul unui interogatoriu desfășurat pe 30 ianuarie, Fillon a spus că a fost vorba despre un împrumut fără dobândă și fără dată limită de rambursare. Însă el nu a declarat acest împrumut, pentru care nici măcar nu a semnat un act.

Prin urmare, justiția franceză a considerat că el s-a sustras de la plata unor impozite și l-a pus marți sub acuzare în acest dosar și în cel referitor la presupusele angajări fictive ale soției și copiilor săi în birouri parlamentare în perioada 1998 și 2012, scandal izbucnit în urma unor dezvăluiri publicate tot de săptămânalul Le Canard Enchaîné și despre care Fillon susține că sunt motivate politic.

Această publicație mai scrie că Fillon a decis să restituie acel împrumut pentru a limita pagubele produse de scandalul angajărilor fictive.

Le Canard Enchaîné a scris de asemenea și despre ultima dezvăluire ce îi poate afecta imaginea lui Fillon, aceea privind costumele în valoare de circa 48.000 de euro pe care i le-a oferit un 'prieten generos'. Această publicația precizează identitatea acestuia în ediția de miercuri, el fiind avocatul Robert Bourgi, a cărui relație cu Fillon a început în 1979.

Inițial favorit al scrutinului din aprilie-mai, după izbucnirea scandalului privind locurile de muncă fictive ale membrilor familiei sale sondajele nu îi mai dau șanse nici măcar să intre în turul doi, în care ar urma să se confrunte centristul Emmanuel Macron și lidera extremei drepte, Marine Le Pen.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia