Franța: Gara din Nîmes a fost evacuată sâmbătă seara

Franța: Gara din Nîmes a fost evacuată sâmbătă seara

Gara din Nîmes, oraș în sudul Franței, a fost evacuată de urgență și blocată de forțele de ordine sâmbătă seara, ca urmare a unei informări care a ridicat suspiciuni referitoare la existența unui schimb de focuri, au informat surse concordante citate de AFP.

Pe contul său de Twitter, prefectura locală a menționat "absența unui schimb de focuri în gara Nîmes", făcând în schimb referire la "o operațiune de verificare după transmiterea unei informări care a ridicat suspiciuni".

În cursul serii, presa spaniolă a transmis că a avut loc un schimb de focuri, iar persoanele care doreau să călătorească pe calea ferată au luat cu asalt rețelele sociale, temându-se că ar putea fi vorba despre un nou atentat.

Această evacuare are loc în condițiile în care Nîmes a găzduit sâmbătă prima etapă a La Vuelta, turul ciclist al Spaniei. Un dispozitiv de securitate de proporții a fost desfășurat în oraș pentru acest eveniment, după atentatele teroriste care au avut loc joi în mai multe orașe din provincia spaniolă Catalonia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…