Franţa ia în considerare retragerea permiselor şoferilor care conduc după ce au consumat droguri

Franţa ia în considerare retragerea permiselor şoferilor care conduc după ce au consumat droguri

Ministrul de interne francez, Gerald Darmanin, a declarat că are în vedere suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor droguri.

Gerald Darmanin, ministrul de interne francez

''Vreau să suspend permisul persoanelor care conduc sub influenţa drogurilor/alcoolului pentru că sunt potenţiale pericole'', a scris Darmanin duminică pe Twitter.

Practica franceză actuală este de a suspenda permisele pentru o perioadă de până la trei ani doar în cazul recidiviştilor sau prin ordin judecătoresc.

Aceste propuneri vin în contextul unui accident produs în 10 decembrie anul trecut în care a fost implicat comediantul Pierre Palmade, acuzat de omor prin imprudenţă şi vătămare involuntară pentru că a provocat o coliziune rutieră după ce a consumat cocaină şi droguri de sinteză.

Vehiculul pe care îl conducea a derapat pe banda din sens opus şi s-a ciocnit frontal cu o altă maşină. Şoferul acesteia este încă în comă, fiul său de şase ani a fost grav rănit, iar soţia sa, însărcinată în şase luni, a fost grav rănită şi şi-a pierdut copilul nenăscut.

Acest accident a provocat o dezbatere la nivel naţional pe tema şofatului sub influenţa drogurilor.

Actorul, în vârstă de 54 de ani, care este considerat responsabil pentru coliziune, a primit ordin să poarte o etichetă electronică şi este internat într-o unitate spitalicească care tratează dependenţi, în timp ce se desfăşoară investigaţiile. El a recunoscut în mai multe rânduri dependenţa sa îndelungată de cocaină şi problemele pe care aceasta i le-a cauzat.

Intervievat de ziarul duminical Le Journal du Dimanche, ministrul Darmanin a declarat : "Scopul meu este să protejez următoarea femeie însărcinată şi următorul băieţel de şase ani de toate accidentele".

El a precizat că 600 de persoane mor pe drumurile franceze în fiecare an în accidente legate de consumul de droguri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...