Franța: Importante forțe de securitate, mobilizate la Paris pentru o nouă manifestație împotriva reformei codului muncii

Autoritățile franceze au luat măsuri joi în eventualitatea unor noi ciocniri între manifestanți și forțele de poliție la Paris, după ce guvernul a autorizat o manifestație a sindicatelor împotriva unui controversat proiect de reformă a codului muncii, relatează Reuters și AFP.

Totodată, poliția din Paris a anunțat joi arestarea a 85 persoane înaintea manifestației, asupra acestora fiind găsite obiecte ce pot fi folosite ca proiectile.

În continuare confruntată cu amenințarea de noi atentate și în plin campionat de fotbal Euro-2016 până în 10 iulie, Franța a cunoscut în timpul ultimei manifestații la Paris, pe 14 iunie, scene de gherilă urbană care au provocat zeci de răniți și arestări.

De data aceasta, mai mult de 2.000 de polițiști au fost desfășurați pe o suprafață de 1,6 kilometri în jurul Pieței Bastiliei pentru a asigura desfășurarea fără incidente a protestelor prevăzute pentru joi în capitala franceză, cea de-a zecea manifestație organizată din martie împotriva reformei codului muncii.

După violențe și acte de vandalism împotriva proprietăților în ultimele săptămâni, muncitori au îndepărtat geamurile din sticlă din stațiile de autobuz și au amplasat garduri de fier de-a lungul traseului, în timp ce stația de metrou Bastille va fi închisă.

Sindicatele contestatare, FO și CGT, se opun de peste trei luni guvernului în privința proiectului de reformă a codului muncii, care vizează în special relaxarea pieței muncii, în contextul șomajului endemic din Franța. Detractorii reformei o consideră prea liberală și afirmă că proiectul va spori precaritatea salariaților.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

2 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

3 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Aceste roiuri imense de lăcuste se îndreaptă spre China! Tocmai au trecut de Bahrain!

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj