Franţa: Incendiu violent pe litoralul din apropierea Marsiliei

Franţa: Incendiu violent pe litoralul din apropierea Marsiliei

Campingurile de pe coasta mediteraneană aflate la vest de Marsilia se aflau în curs de evacuare marţi seara, după ce un incendiu violent a devastat deja câteva sute de hectare de vegetaţie, informează AFP.

Foto: (c) Pompiers 13 /Twitter


Persoanele aflate în vacanţă în trei campinguri din Couronne, un cartier de pe litoralul comunei Martigues, în sud-estul Franţei, au fost rugate să se regrupeze pe plajă ca urmare a înaintării incediului, conform informaţiilor furnizate de poliţie.

Foto: (c) Pompier Var Udsp83 /Twitter



Potrivit observaţiilor reporterului AFP aflat la faţa locului, pâlcuri uriaşe de fum negru şi flăcări sunt vizibile de-a lungul drumului, precum şi avioane cu apă aflate în acţiune.

Foto: (c) francetvinfo.fr


Incendiul a izbucnit în mijlocul unei păduri şi a devastat deja 800 de hectare de vegetaţie până la ora locală 22:00 (20:00 GMT), conform datelor furnizate de pompieri.

Foto: (c) Marins-Pompiers /Twitter



În acelaşi timp, serviciile de urgenţă salvează persoane refugiate pe plaja din Couronne.

Foto: (c) francetvinfo.fr


Peste 1.200 de pompieri se luptă în continuare cu flăcările, în timp ce vântul continuă să sufle cu rafale de până la 90 kilometri/oră.

"Pentru moment, focul care stârneşte cea mai mare îngrijorare, din cât am cunoştinţă, nu ameninţă instalaţiile industriale", a declarat prefectul regiunii Provence-Alpes-Côte d'Azur, Pierre Dartout, făcând referire la zona portuară industrială din Fos-sur-Mer, în apropierea căreia s-a declanşat un alt incendiu, aflat în prezent sub control.

În perioada 2015 - 2019, 9.300 de hectare de pădure au ars, în medie, în fiecare an în departamentele de pe coasta mediteraneană a Franţei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...