Franța își va consolida prezența militară în România cu blindate și tancuri Leclerc

Franța își va consolida prezența militară în România cu blindate și tancuri Leclerc

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în cadrul NATO în România, unde va trimite în săptămânile următoare o companie „de vehicule blindate de infanterie” şi un escadron de tancuri Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al forţelor armate, Sébastien Lecornu, relatează AFP și Reuters.

Franța își consolidează prezența militară în România Foto explicativ: Profimedia

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România cu blindate şi tancuri Leclerc.

Această decizie a preşedintelui Emmanuel Macron de a ne ''spori postura defensivă pe flancul de est al Europei'' a fost luată „ținând cont de situaţia pe flancul oriental al NATO” şi „de violenţa luptelor în Ucraina”, a explicat ministrul francez la o audiere parlamentară.

Conform unei surse militare citate de AFP, Franţa se pregăteşte să-şi dubleze în luna noiembrie efectivele în cadrul grupului de luptă al NATO în România, iar desfăşurarea de echipamente anunţată de ministrul Lecornu ar consta într-o duzină de vehicule de luptă ale infanteriei (VBCI) şi o duzină de tancuri Leclerc.

Franţa conduce grupul de luptă al NATO în România, care numără în prezent 350 de soldaţi francezi, plus soldaţi belgieni şi olandezi.

„Vom continua de asemenea să ne consolidăm postura defensivă în Lituania'', prin suplimentarea numărului avioanelor de vânătoare Rafale desfăşurate pentru misiunile de poliţie aeriană, precum ''şi în Estonia, unde o companie de infanterie uşoară consolidată va fi desfăşurată” în 2023 şi va fi echipată cu vehicule Griffon, ceea ce înseamnă aproximativ o sută de militari suplimentari, a adăugat ministrul francez.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!