Franţa: La protestele ''vestelor galbene'' au participat 50.000 de persoane (Castaner)

Aproximativ 50.000 de persoane au participat sâmbătă în Franţa la protestele "vestelor galbene", pentru al optulea weekend consecutiv, mult mai mult decât 32.000 săptămâna trecută, a anunţat ministrul de interne francez, Christophe Castaner, relatează AFP.

''50 .000, înseamnă puţin mai mult decât o persoană pe comună din Franţa. Aceasta este realitatea mişcării 'vestelor galbene' astăzi. Aşadar, putem vedea că această mişcare nu este reprezentativă pentru Franţa", a declarat Christophe Castaner, care a condamnat, de asemenea, violenţele care au apărut pe marginea demonstraţiilor.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, a fost evacuat sâmbătă din birourile sale din Rue de Grenelle din Paris după o intruziune violentă a unor protestatari cu o maşină de construcţii în curtea ministerului.

Patru membri ai forţelor de ordine şi trei protestari au fost uşor răniţi sâmbătă după-amiază în timpul unei demonstraţii în oraşul Montpellier şi cinci persoane au fost arestate, a anunţat prefectura departamentului Hérault.

Forţe de ordine, care au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, au fost rănite ca urmare a aruncării cu pietre şi sticle de către manifestanţi ai "vestelor galbene", a precizat Direcţia departamentală de Securitate publică (DDSP), adăugând că s-au înregistrat numeroase daune în spaţiul public.

În primul weekend de proteste al "vestelor galbene", la mijlocul lunii noiembrie, peste 280.000 de persoane au ieşit pe străzi şi au blocat drumuri în Franţa.

Începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, manifestaţiile s-au transformat într-o mişcare de contestare a preşedintelui Emmanuel Macron şi au fost marcate de arestări masive - unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism şi intervenţii ale forţelor de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima