Franța: Liderul stângii radicale face apel la o zi de proteste și spune că Macron s-a îmbătat de putere

Franța: Liderul stângii radicale face apel la o zi de proteste și spune că Macron s-a îmbătat de putere

Liderul stângii radicale din Franța, Jean-Luc Melenchon, a făcut apel miercuri la o zi de proteste naționale săptămâna viitoare împotriva intențiilor guvernului privind reducerea cheltuielilor și o taxă pro-afaceri și reforma pieței muncii, relatează Reuters.

Melenchon, fost candidat la alegerile prezidențiale din acest an și membru al parlamentului în prezent, a făcut această declarație la o zi după votul de încredere din legislativ pentru planurile președintelui Emmanuel Macron, despre care a spus că se îmbată cu puterea și că încearcă să distrugă decenii de progrese în privința drepturilor cruciale ale muncitorilor.

"Le cer prietenilor mei de peste tot din țară să organizeze marșuri la 12 iulie", a spus Melenchon, liderul partidului 'Franța nesupusă'. El a obținut unul din cinci voturi la primul tur al alegerilor prezidențiale din aprilie.

Într-un interviu pentru BFM TV, Melenchon a fost extrem de critic față de primele două luni de mandat ale lui Macron. Șeful statului a convocat în această săptămână o reuniune specială a ambelor camere ale Parlamentului, la care a spus că se va folosi de un referendum pentru a obține reformele parlamentare dorite, dacă va fi nevoie.

"Mergem în jos pe un drum în care el devine beat de putere", a spus Melenchon, în vârstă de 65 de ani, cunoscut pentru limbajul său mai dur.

"Crede că poate rezolva toate probleme în forță. Se înșală", a adăugat el.

Melenchon a mobilizat votul stângii militante la alegerile prezidențiale și a devenit o voce puternică într-o stângă fragmentată. Totuși, partidul său nu a câștigat decât 17 mandate la scrutinul parlamentar la care partidul 'Republica în Mișcare' al lui Macron a obținut o majoritate confortabilă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...