Franţa: Ministrul de Interne Gerard Collomb şi-a prezentat luni demisia, preşedintele Macron a refuzat-o

Franţa: Ministrul de Interne Gerard Collomb şi-a prezentat luni demisia, preşedintele Macron a refuzat-o

Ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, şi-a prezentat luni demisia preşedintelui Emmanuel Macron, care a refuzat-o, transmite AFP, citând preşedinţia Franţei, care confirmă astfel o informaţie a cotidianului Le Figaro.

"În faţa atacurilor la adresa ministrului de când acesta a confirmat că va candida, când va veni momentul, la primăria oraşului Lyon, preşedintele Republicii i-a reînnoit încrederea şi i-a cerut să rămână pe deplin mobilizat asupra misiunii sale privind securitatea francezilor", a indicat preşedinţia pentru AFP.

Gerard Collomb a anunţat pe 18 septembrie plecarea sa din guvern anul viitor pentru a se prezenta la alegerile municipale din Lyon în 2020.

De atunci, mai multe voci au cerut demisia imediată a ministrului de Interne.

Gerard Collomb a fost primar al Lyonului între 2001 şi 2017, părăsind acest post pentru a face parte din guvernul centrist al lui Emmanuel Macron.

Collomb a fost practic primul membru important al Partidului Socialist care a părăsit rândurile acestuia pentru a face parte din mişcarea nou-înfiinţată a lui Macron când acesta se pregătea pentru cursa prezidenţială. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...