Franţa: Ministrul de Interne Gerard Collomb şi-a prezentat luni demisia, preşedintele Macron a refuzat-o

Franţa: Ministrul de Interne Gerard Collomb şi-a prezentat luni demisia, preşedintele Macron a refuzat-o

Ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, şi-a prezentat luni demisia preşedintelui Emmanuel Macron, care a refuzat-o, transmite AFP, citând preşedinţia Franţei, care confirmă astfel o informaţie a cotidianului Le Figaro.

"În faţa atacurilor la adresa ministrului de când acesta a confirmat că va candida, când va veni momentul, la primăria oraşului Lyon, preşedintele Republicii i-a reînnoit încrederea şi i-a cerut să rămână pe deplin mobilizat asupra misiunii sale privind securitatea francezilor", a indicat preşedinţia pentru AFP.

Gerard Collomb a anunţat pe 18 septembrie plecarea sa din guvern anul viitor pentru a se prezenta la alegerile municipale din Lyon în 2020.

De atunci, mai multe voci au cerut demisia imediată a ministrului de Interne.

Gerard Collomb a fost primar al Lyonului între 2001 şi 2017, părăsind acest post pentru a face parte din guvernul centrist al lui Emmanuel Macron.

Collomb a fost practic primul membru important al Partidului Socialist care a părăsit rândurile acestuia pentru a face parte din mişcarea nou-înfiinţată a lui Macron când acesta se pregătea pentru cursa prezidenţială. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

5 Citiți și voi ce scrie judecătoarea României la CEDO despre ministrul Justiției!