Franța: Ministrul de interne Le Roux, vizat de o anchetă privind angajarea fiicelor sale la parlament, a demisionat

Franța: Ministrul de interne Le Roux, vizat de o anchetă privind angajarea fiicelor sale la parlament, a demisionat

Ministrul francez de interne Bruno Le Roux și-a prezentat marți demisia după ce Parchetul financiar a anunțat deschiderea unei anchete preliminare cu privire la angajarea de către Le Roux a celor două fiice ale sale drept colaboratoare parlamentare, pe când erau adolescente, transmit AFP și Reuters.

Potrivit cotidianului Le Monde, care preia o știre AFP, Matthias Fekl, secretar de stat pentru comerț exterior, a fost numit ministru de interne în locul lui Bruno Le Roux.

Conform unei emisiuni televizate difuzate luni de TMC, Le Roux, 51 de ani, și-a angajat de mai multe ori fiicele cu contracte pe durată determinată , pe când erau liicene, apoi studente, suma totală cu care au fost remunerate fiind de 55.000 de euro. La data primelor contracte din cele 24, fetele erau în vârstă de doar 15-16 ani.

Bruno Le Roux a fost deputat de Seine-Saint-Denis din 1997 până la numirea sa în guvern în decembrie 2016, și lider al grupului socialist din Adunarea Națională din 2012.

Le Roux a respins orice comparație cu candidatul prezidențial al dreptei, François Fillon, pus sub inculpare pentru presupuse angajări fictive ale soției și doi dintre copiii lor drept asistenți parlamentari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…