Franța: Mobilizare considerabilă a forțelor de ordine împotriva protestelor violente

Franța: Mobilizare considerabilă a forțelor de ordine împotriva protestelor violente

Un număr de 45.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați în Franța în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru a stopa violențele care au răvășit țara după moartea lui Nahel , un tânăr de 17 ani cu cazier care circula fără permis de conducere și care a fost ucis de un polițist în timpul unui control în trafic, transmite AFP, scrie Agerpres.

Proteste Nahel FOTO: Profimedia

La intervenție au fost mobilizate mai multe "unităţi specializate", precum RAID, Brigada de Cercetare şi Intervenţie (BRI) sau Grupul de Intervenţie al Jandarmeriei Naţionale (GIGN), a comentat Gerald Darmanin pe postul TF1, vorbind de "mijloace excepţionale", după ce multe oraşe din regiunea pariziană şi din provincii sunt afectate de un val de violențe fără precedent.

Primul-ministru Elisabeth Borne a făcut anunțul desfășurării de vehicule blindate ale jandarmeriei şi anularea la nivel național a "evenimentelor de amploare". De asemenea, mijloacele de transport în comun şi-au încetat circulaţia în toată ţara de la ora 21.00.

Au fost întrerupte și liniile de transport dintre Elveția și Franța vineri începând cu ora locală 19:30, a anunţat reţeaua de transporturi publice din Geneva (TPG)."Din cauza evenimentelor care au loc în Franţa de câteva nopţi, autorităţile franceze au dispus oprirea totală a transportului în comun în teritoriu de la ora 21.00", a informat TPG într-un comunicat de presă. "Pentru a asigura (respectarea) acestei solicitări, liniile transfrontaliere vor fi oprite treptat la frontiera franco-elveţiană de la ora 19.30".

Măsura a fost luată deoarece Geneva se învecinează cu Franţa pe trei părţi şi mijloacele de transport în comun sunt folosite de sute de mii de lucrători transfrontalieri care locuiesc în Franţa şi muncesc în al doilea oraş ca mărime din Elveţia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat